11 maisto produktų, kuriuos dauguma valgo netinkamai

11 maisto produktų, kuriuos dauguma valgo netinkamai Sveikata

Dabar žmonės vis dažniau stengiasi atkreipti dėmesį į tai, ką valgo. Visiems svarbu, kad ant stalo būtų patiektas kokybiškas maistas. Tačiau dažnai nuvertiname arba ignoruojame faktus, kaip tinkamai valgyti tam tikrus maisto produktus. Ar tikrai valgote pupeles, jogurtą ar braškes tinkamai? Paskaitykite straipsnį ir sužinokite! Pamatysite, kad su daugeliu maisto produktų elgiatės neteisingai ir taip negaunate iš jų visos naudos.

vitaminas D ir kalcis

1. Kiviai

Kivių žievelėse yra didelė koncentracija maistinių medžiagų, ypač skaidulų, folatų ir vitamino E. Valgant visą kivį (įskaitant ir žievelę), skaidulų, vitamino E ir folatų kiekis padidėja 50%, 32% ir 34%. Daugelis žmonių negauna pakankamai šių maistinių medžiagų, kivių su žievele valgymas yra tai gali pakeisti. Įsitikinkite, kad kivis yra nuplautas ir valgykite!

maisto

2. Pomidorai

Kad kūnas įsisavintų visas naudingas medžiagas iš pomidorų, juos reiktų pašildyti. Pomidoruose esantis likopenas apsaugo nuo vėžio ir širdies ligų. Todėl prasminga pomidorus pašildyti 90 laipsnių temperatūroje.

3. Smidrai

Net jei turite mažai laiko jiems paruošti, smidrų niekada negalima šildyti mikrobangų krosnelėje. Tai sumažina jų vitaminų kiekį. Idealus būdas paruošti smidrus – garinti arba kepti, kad jie būtų minkšti ir traškūs.

maisto

4. Braškės

Kaip ir kituose raudonuose vaisiuose, braškėse yra daug skaidulų, antioksidantų ir vitamino C. Kadangi organizmui reikalingos šios maistinės medžiagos, svarbu žinoti, kad braškės turėtų būti valgomos visos, o ne supjaustant jas griežinėliais. Supjausčius braškes smulkiais gabalėliais, jos tampa jautrios šviesai ir deguoniui ir greitai netenka maistinių medžiagų.

5. Pupelės

Džiovintose pupelėse yra antioksidacinių junginių, vadinamų fitatais, tačiau jiems jungiantis su maiste esančiais vitaminais ir mineralais, organizmas jų nepasisavina. Būtų gerai leisti pupelėms per naktį išmirkti, kad geriau įsisavintumėte reikiamas medžiagas.

maisto

6. Linų sėmenys

Linų sėmenyse yra ląstelienos, omega-3, lignanų ir maistinių medžiagų, kurios yra vertingos organizmui. Tačiau mūsų kūnas nesugeba virškinti sėklų, kai jos valgomos visos. Todėl prieš vartojant jas reikia sutrinti, kad neprarastumėte tokių naudingų savybių.

7. Juodoji arbata

Juodoji arbata yra vienas iš dažniausiai vartojamų gėrimų pasaulyje, tačiau paaiškėjo, kad kai kuriose šalyse jos patiekimo būdas yra kiek netinkamas. Juodosios arbatos negalima maišyti su pienu! Pieno produktuose yra antioksidantų, kurie blokuoja teigiamas arbatos savybes, kurios naudingos širdžiai ir kraujagyslių sistemai.

maisto

8. Brokoliai

Brokoliai yra vienas tų produktų, kurį visada reikia valgyti žalią arba garintą. Kepant arba verdant brokolius, jie praranda organizmui būtiną vitaminą C, chlorofilą, antioksidantus ir priešvėžinius junginius.

9. Agurkai

Atsižvelgiant į didelį skaidulų kiekį, agurkus reikia valgyti su žievele. Tačiau jei nesate tikri dėl daržovės kilmės ir negalite jos kruopščiai nuplauti, geriau nuskuskite žievelę, kad išvengtumėte pesticidų ar bakterijų.

maisto

10. Jogurtas

Vandeninė plėvelė, kuri dažnai būna ant jogurto, vos atidarius indą, yra išrūgos, kuriose yra baltymų ir vitamino B12. Negalvokite, kad jogurtas yra sugedęs – jį galite valgyti be problemų, tačiau verta prieš tai sumaišyti.

11. Česnakai

Česnakuose yra alicino, priešvėžinio fermento, kurio stiprumą galima padidinti. Supjaustę česnaką, palikite jį bent 10 minučių pastovėti prieš dedant į bet kokį patiekalą.

maisto

Reklama