15 metų gaminu šį nekeptą tortą, kol užverda arbatinukas. Jis skanesnis už Napoleoną, Medutį ir Prahą

Receptai

Ingredientai:

  • meduoliai – 600-800 g
  • grietinė – 500 g
  • cukraus pudra – 100-150 g
  • bananai – 2 vnt
  • kiviai – 3 vnt
  • aguonos – 4-6 arbatiniai šaukšteliai
  • pieniškas šokoladas

1. Pjaustau meduolius mažais kubeliais.

2. Gaminu kremą. Sumaišau riebią grietinę ir cukraus pudrą.

blank

blank

blank

3. Išardomą formą užtiesiu maistine plėvele. Pirmu sluoksniu dedu meduolius ir sutepu juos kremu.

 

blank

Paskui paskirstau kremo sluoksnį teptuku ir suspaudžiu „paplotį“ šaukštu.

4. Toliau pabarstau paplotį aguonomis.

blank

5. Ant aguonų dedu riekutėmis supjaustytus bananus.

blank

6. Kartoju sluoksnį iš meduolių ir kremo.

blank

7. Vėl pabarstau meduolius aguonomis ir dedu kivių griežinėlius.

blank

 

8. Paskutinis sluoksnis vėl meduoliai ir kremas.

blank

9. Uždengiu tortą maistine plėvele ir dedu nakčiai į šaldytuvą.

blank

10. Rytą nuimu maistinę plėvelę ir perdedu tortą į didelę plokščią lėkštę. Pabarstau tortą smulkiai sutarkuotu pienišku šokoladu.

blank

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt