5 maisto produktai, kurie turi būti ant stalo, jei planuojate gyventi iki 100 metų

5 maisto produktai, kurie turi būti ant stalo, jei planuojate gyventi iki 100 metų Receptai

Dauguma žmonių nori gyventi ilgiau. Tie, kurie pakeitė antrąjį šimtą, noriai dalijasi savo patirtimi, tačiau iš tikrųjų kiekvienas turi savo ilgaamžiškumo receptą. Nepaisant to, yra bendros rekomendacijos: miegokite ilgiau, sportuokite, nepasiduokite stresui … Ir, žinoma, valgykite kuo teisingiau. Čia yra maisto produktai, kurie tikrai naudingi jūsų sveikatai!

1. Riebi žuvis

Daugelis žmonių prisimena žuvų taukus nuo vaikystės (ir nebe bando, o veltui). Karotinoidai, gerinantys smegenų funkciją, yra labai naudingi jūsų sveikatai. Naujausi tyrimai parodė, kad omega-3 iš tikrųjų gali prailginti gyvenimą! Išanalizavus informaciją apie 2600 suaugusiųjų amerikiečių, kurių vidutinis amžius 74 metai, nustatyta, kad turintiems didesnį omega-3 kiekį (du žuvies patiekalai per savaitę) 18% rečiau serga lėtinėmis ligomis ir patiria psichinių ar fizinių sunkumų.

2. Riešutai

Mėgstamas užkandis gali suteikti gyvybės dar keleriems metams. Du dideli tyrimai parodė, kad kuo dažniau žmogus valgo riešutus, tuo mažesnė rizika mirti jauniems nuo vėžio, širdies priepuolio ar virusinių infekcijų komplikacijų.

Riešutai yra supakuoti su maistinėmis medžiagomis, kurios apsaugo širdį ir padeda kovoti su uždegimu. Nesotieji riebalai, maistinės skaidulos, folatai, vitaminas E, kalis, magnis, kalcis, antioksidantai yra tik keletas iš sąrašo.

Jei nerimaujate dėl didelio kalorijų kiekio, apribokite patiekimą iki 30 gramų (o tai yra daug!). Kadangi riešutai puikiai tinka įdaryti, jų gali būti sunku persivalgyti.

3. Sveiki grūdai

Jei neturite glitimo tolerancijos problemų, viso grūdo duonos ir makaronai ne tik nepakenks, bet ir padės ilgiau gyventi. Mokslininkų teigimu, vienas papildomas duonos gabalas staigios mirties riziką sumažina 5%, o rizika mirti nuo širdies problemų – 9%. B grupės vitaminai, vitaminas E, magnis, maistinės skaidulos – duonoje yra daug naudingų dalykų.

4. Aštrus maistas

Valgant aštrų maistą skatinamas ilgaamžiškumas. Tyrimas, kuriame dalyvavo 450 000 abiejų lyčių kinų, nustatė, kad tie, kurie 6-7 kartus per savaitę valgo aštrų maistą, sumažina mirties riziką 14%, palyginti su tais, kurie čili pipirus deda kartą per savaitę. Tai apie kapsaiciną, medžiagą, esančią aitriosiose paprikose. Šis antioksidantas padeda kovoti su uždegimu, mažina cukraus kiekį kraujyje ir skatina svorio metimą. Geriausias rezultatas yra tiems, kurie, be to, nevartoja alkoholio.

5. Jūros dumbliai

Dėl didelio jodo ir fukoidano kiekio jie pagerina skydliaukės veiklą ir kovoja su uždegimu. Be to, dumbliai turi mažai kalorijų, tačiau tuo pačiu greitai sukuria sotumo jausmą.

Reklama