Sveikinimai, mieli skaitytojai!
Laimei, šiuolaikiniame pasaulyje maisto netrūksta, o ant druskos gali būti visko. Kaip sakoma, būtų pinigų.
Tačiau tuo pačiu metu tai yra dviašmenis kardas, nes ne visi parduotuvės produktai yra sveiki, tačiau žmonės vis tiek juos perka.
Tai atsitinka dėl 2 priežasčių: arba žmonės neturi pakankamai pinigų geresnės kokybės produktams, arba jiems tiesiog patinka kenksmingų produktų skonis.
Vienaip ar kitaip viskas susiveda į vieną dalyką – žalą sveikatai. Ir šiandien aš jums pasakysiu apie 6 produktus, kurių neturėtumėte nusipirkti prekybos centre.
1. Cukraus pakaitalai
Iš esmės žmonės naudoja saldiklius tikėdamiesi nepakenkti savo figūrai ir nepriaugti papildomų kilogramų, tačiau tik šiuo atveju nedaugelis galvoja apie žalą sveikatai.
Geriau iš principo nenaudoti tokių pakaitalų, nes juose yra daug cheminių medžiagų, kurios blogai paveiks organizmą.
Kalbant apie figūrą, cukraus pakaitalas padidins alkio jausmą, nes juos suvartojęs kūnas tikisi dalies angliavandenių.
2. Maistas su trans-riebalais
Transriebalai gaunami dirbtinai, todėl nėra prisotinti nieko naudingo. Puikus pavyzdys yra augalinių riebalų pavertimas margarinu arba kitais kepimo riebalais.
Žmonėms, vartojantiems transriebalus, organizme kaupiasi toksinai, o medžiagų apykaitos greitis mažėja.
Maistas, kuriame yra transriebalų: majonezas, kečupas, minkšti aliejai ir rafinuotas sviestas.
3. Lengvai sūdyta silkė plastikiniuose induose
Apskritai žuvis, įskaitant silkę, yra naudinga, tačiau čia turėtumėte atkreipti dėmesį į jos laikymo būdą.
Lengvai sūdyta silkė paprastai bus laikoma tik aliejuje, actas ir vynas netinka.
Tuo atveju, kai silkė laikoma be aliejaus, tai reiškia, kad į jos sudėtį dedama kenksminga medžiaga – urotropinas. Taigi, jei matote tokią silkę, apeikite ją.
4. Lengvai pasūdyti ikrai
Čia situacija yra panaši į ankstesnį punktą, o sūdytų ikrų negalima laikyti normaliai.
Jei matote, kad sūdyti ikrai turi ilgą galiojimo laiką, tada į juos buvo pridėta mums kenksminga medžiaga. Labai sūdyti arba sušaldyti ikrai yra ilgai laikomi.
5. Kumpis
Kumpis ir natūralumas yra du nesuderinami žodžiai, žinoma, kalbant apie produktą iš parduotuvių lentynų. Gamindami kumpį, gamintojai naudoja daug pakaitalų, kad sumažintų išlaidas.
Būna ir taip, kad natūralios mėsos kiekis kumpyje neviršija 5%. Šiuolaikinės mašinos ir dažai suteikia produktui reprezentatyvų ir labai apetišką išvaizdą.
6. Kukurūzų lazdelės
Senas geras kukurūzas, kurį mes valgėme vaikystėje, mums nėra visiškai naudingas. Galite valgyti kukurūzus, bet ne saldžius. Šio produkto cukrus vargu ar bus naudojamas, o jo pakaitalai yra naudojami, apie pavojus, apie kuriuos kalbėjome aukščiau.
- Kadangi šiandien kalbame apie produktus, norėčiau jums rekomenduoti greitojo pristatymo paslaugą „SBERMARKET“. Čia galite užsisakyti tik šviežius ir aukštos kokybės produktus, kurie NEMOKAMAI bus pristatyti tiesiai į namus.