Ypač minkšti imbieriniai sausainiai, kurie visada pavyksta ir praskaidrina šventes

Receptai guru

Subtilus cinamono, medaus ir sviesto kvapas akimirksniu pripildo namus tikros šventinės atmosferos. Tai paprastas ir visada pasiteisinantis imbierinių sausainių receptas – paruošimas greitas, ingredientai kasdieniai, o rezultatas džiugina tiek suaugusiuosius, tiek vaikus. Medus čia atlieka ypatingą vaidmenį: jis išlaiko sausainius maloniai minkštus net kelias dienas, o laikomi inde jie tampa dar švelnesni.

Ingredientai

  • 50 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
  • 15 g sviesto arba margarino
  • 15 g cukraus pudros
  • 2 kiaušiniai
  • 15 g pašildyto ir atvėsinto medaus
  • žiupsnelis cinamono

Sausainiai pagaminti namuose

Paruošimas

  1. Paruoškite tešlą.Dideliame dubenyje iš miltų, kepimo sodos, sviesto ar margarino, cukraus pudros, kiaušinių, medaus ir cinamono užminkykite vientisą, lygią tešlą.
  2. Atvėsinkite.Iš tešlos suformuokite kepalą, suvyniokite į maišelį arba foliją ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai. Ilgesnis šaldymas tik pagerins tekstūrą.
  3. Formuokite sausainius.Atvėsusią tešlą formuokite į norimo dydžio rutuliukus. Sudėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, palikdami tarpus, nes kepant jie šiek tiek plėsis.
  4. Kepkite.Kepkite 180 °C temperatūroje apie 12–15 minučių, kol sausainiai lengvai paruduos, bet dar išliks minkšti.
  5. Atvėsinkite ir laikykite.Visiškai atvėsusius sausainius laikykite sandariai uždarytame inde. Jie net kelias dienas išliks minkšti, o skonio intensyvumas tik sustiprės.

Medus šioje tešloje veikia kaip natūralus drėkiklis – jis neleidžia sausainiams sukietėti, išlaiko juos elastingus ir praturtina aromatą. Būtent dėl to šie imbieriniai sausainiai visada pavyksta ir tampa mėgstamiausiu šventiniu skanėstu.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt