Marinuoti grybai per 10 minučių: puikus užkandis šventiniam stalui! Jei namuose planuojamos atostogos, visi rūpesčiai ir bėdos krenta ant šeimininkės pečių.
Pristatome greitą marinuotų pievagrybių receptą: jie paruošiami labai greitai ir taip pat greitai suvalgomi!
Šaunus užkandis, pasakysiu, šie grybai patiks visiems!
O kad ant stalo atrodytų elegantiškai, rinkitės mažus tokio paties dydžio grybus. Jie kainuoja šiek tiek brangiau, bet apskritai tokį preparatą pasigaminti daug kartų ekonomiškiau nei pirkti jau paruoštus grybus stiklainyje.
Kaip marinuoti grybus
INGRIDIENTAI
- 500 g grybų
- 120 ml saulėgrąžų aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- 10 žirnelių juodųjų pipirų
- 2 arb. cukraus
- 1 šaukštelis. druskos
- 4 lauro lapai
- 60 ml 6% acto
Paruošimas
Grybus kruopščiai nuplaukite. Didesnius perpjaukite per pusę.
Paruoškite marinatą: puode sumaišykite actą, saulėgrąžų aliejų, cukrų, druską, pipirų žirnelius ir lauro lapą.
Grybus sudėkite į marinatą, suberkite per spaudą perspaustą česnaką ir padėkite keptuvę ant ugnies. Užvirus virkite 5 minutes.
Nukelkite nuo ugnies, supilkite grybus į stiklainį, užpilkite marinatu.
Palaukę kol atvės, stiklainį su grybais dėkite į šaldytuvą. Po 4 valandų skanus užkandis paruoštas!
Taip, beje, recepte nėra klaidos: šie grybai ruošiami nepridedant vandens, nes išskiria daug skysčio.
Labai skanus! Nustebinkite savo svečius švenčių proga!