Kaip namuose be klaidų per 5 minutes pasigaminti sveiką ir natūralų majonezą

Receptai

Visiškai realu namuose paruošti sveiką ir natūralų majonezą per 5 minutes, o kompozicija nesukels rūpesčių. Kai naudojamas maišytuvas, procese gali būti klaidų, kurias nesunku ištaisyti. Iš turimų produktų greitai gaunamas užpilas, kurį galima naudoti prie bet kokių patiekalų.

Natūralaus ir sveiko naminio majonezo receptas per 5 minutes

Parduotuvėje įsigytame majoneze yra konservantų, kurie padidina jo galiojimo laiką. Be to, vietoj natūralių ingredientų dažnai naudojami sausi pakaitalai. Sveikatos labui bus geriau, jei gaminsite namuose. Natūralus ir sveikas majonezas bus paruoštas per 5 minutes.

Pagrindinis jo ingredientas yra augalinis aliejus, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Netinka bet kuris, nes keptas ar žaliai spaustas saulėgrąžų aliejus suteiks kartumo ir sėklų skonio. Jums reikia nusipirkti rafinuotą majonezą, tai yra, išgrynintą. Norint padidinti gatavo produkto naudingumo procentą, dalį galima pakeisti alyvuogių aliejumi. Jis garsėja savo naudingomis savybėmis, tačiau tai taip pat turės įtakos skoniui.

Majonezo produktai:

  • kiaušinis – 1 vnt .;
  • augalinis aliejus – 200 g;
  • druska ir cukrus – po 0,5 šaukštelio;
  • citrinos sultys arba actas – 1 šaukštelis;
  • paruoštos garstyčios – 1 šaukštelis. (jei aštrus, gali būti ir mažiau).

Pasirinktinai galite paįvairinti papildomais ingredientais. Tam tinka česnakai, juodieji pipirai, sūris ir kiti jo skonį pakeisiantys maisto produktai.

Kodėl naminio majonezo negalima pasigaminti trintuvu?

Naminio majonezo gaminimo procesas yra paprastas. Supilkite ir supilkite visus produktus į maišytuvo dubenį. Po to, kai masė tampa tiršta, galima įpilti citrinos rūgšties arba acto.

Plakimui naudojamas panardinamasis trintuvas. Jis turi būti nuleistas į dubens dugną, įjungti ir masė sutirštinta.

Gaminant majonezo gali likti nedaug, nes maišytuvas naudojamas netinkamai. Jiems nereikia judėti aukštyn ir žemyn. Reikia stengtis nuleisti, kad kiaušinis būtų po dubeniu su peiliais. Tokiu atveju jis bus pirmasis, kuris plaks, palaipsniui liesdamas aliejų. Priešingu atveju didelis aliejaus kiekis neleis skysčiui emulguotis. Iš po peilių pasirodžius baltai tirštai masei ir pakilus, blenderį galima pajudinti taip, kad majonezas taptų vienalytis.

Kartais, teisingai atliekant visus veiksmus, majonezas vis tiek netampa tirštas. Tam yra pasiteisinimas. Tikriausiai produktų sudėtis pasirodė neproporcinga: kiaušinio svoris buvo daugiau ar mažiau, augalinio aliejaus buvo pilama mažai, jo kiekis neatitiko kiaušinio svorio. Norėdami subalansuoti ir paversti majonezą iš skysto į tirštą, plakant reikia įpilti augalinio aliejaus. Pilama po truputį, kol masė įgaus norimą tankį.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt