Ingredientai
- lašiniai su mėsos sluoksniu: 1 kilogramo
- česnakas: 2 galvučių
- malti juodieji pipirai: 3 valgomųjų šaukštų
Sūrymui:
- svogūnų lukštai: 2 saujų
- džiovintos slyvos: 5
- lauro lapai: 2
- druska: 200 gramų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 1 litro
Recepto paruošimas
- Iš pradžių visus sūrymo ingredientus užpilame vienu litru vandens ir užviriname.
- Per tą laiką kruopščiai nuplauname lašinius, nusausiname ir perpjauname juos į dvi dalis.
- Tada dedame lašinius į marinatą ir verdame 25 minutes nuo užvirimo momento ant vidutinio kaitrumo ugnies.
- Palikite atvėsti sūryme per visą naktį.
- Po to česnaką sutriname su pipirais.
- Išimame lašinius iš marinato, nusausiname ir įtriname česnakų mišiniu.
- Paskui suvyniojame kiekvieną gabaliuką į maistinę plėvelę. Jeigu planuojate suvalgyti lašinius per savaitę, laikykite šaldytuve, jei ne – dedame į šaldiklį. Skanaus!