Šie kiaulienos griežinėliai, kepti ant svogūnų kartu su grybais, pomidorais ir sūriu, iš tiesų yra labai gardus patiekalas, pagamintas pagal „YouTube“ kanalo receptą. Išbandykite ir įsitikinkite tuo patys!
Jums reikės:
- 3 – 4 svogūnų
- 1 kg kiaulienos išpjovos ar nugarinės
- Druskos
- Juodųjų maltų pipirų pagal skonį
- 300-400 g grybų (pievagrybių)
- 2 – 3 pomidorų
- 200 g kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį pusžiedžiais.
Paskleiskite ant aliejumi pateptos kepimo skardos (1 svogūną palikite, jį panaudosite vėliau).
Kiaulienos išpjovą supjaustykite storais griežinėliais.
Ant kiekvieno iš jų įpjaukite tinklelio formos įpjovas.
Mėsą iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
Sudėkite ant svogūnų esančių kepimo skardoje.
Smulkiai supjaustykite likusį svogūną.
Tada suberkite į keptuvę ir pakepinkite su nedideliu aliejaus kiekiu.
Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus.
Viską kartu apkepkite ir pagardinkite druska.
Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite maždaug po 2 valgomuosius šaukštus iškepusių pievagrybių.
Pusžiedžiais supjaustykite pomidorus.
Sudėkite ant grybų.
Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 50 minučių.
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Pasibaigus kepimo laikui, kepimo skardą išimkite iš orkaitės.
Kiekvieną mėsos gabalėlį apiberkite tarkuotu sūriu.
Kepkite dar 10 minučių 200°C temperatūroje.
Pasibaigus šiam laikui, išimkite iš orkaitės ir patiekite ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: