Ingredientai
Įdarui:
- kiaulienos faršas maišytas su jautienos: 500 gramų
- svogūnai: 2
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
Tešlai:
- miltai: 3 stiklinių (+1 apdirbimui)
- vanduo: 360 mililitrų (arba pienas)
- cukrus: 2 valgomjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- kiaušinių baltymai: 1
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sumaišykite pieną (arba vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles bei aliejų. Išmaišykite ir dėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.
2. Tuomet apkepkite aliejuje pusę svogūnų. Į kiaulienos-jautienos faršą dėkite apkeptus ir šviežius svogūnus, įberkite druskos ir pipirų.
3. Gerai išmaišykite bei įpilkite truputį vandens, kad faršas būtų sultingesnis.
4. Tada kočiokite tešlą į ploną lakštą ir išpjaukite maždaug 6-8 centimetrų diametro apskritimus.
5. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite kiaulienos-jautienos faršo, kraštą sutepkite kiaušinio baltymu, uždenkite antru tešlos apskritimu ir sulipdykite kraštus.
6. Kepkite beliašus iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, paskui dėkite į kepimo skardą ir uždenkite su folija.
7. Dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.
8. Paskui beliašus dėkite į puodą ir uždenkite dangčiu arba rankšluosčiu.
9. Atvėsę beliašai bus minkšti ir sultingi. Skanaus!