Universali tešla, kuri tinka ne tik bandelėms. Ši tešla tinka kepti gaminius ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje su aliejumi.
5 stiklinės | miltų (apytikriai) |
500 mililitrų | vandens |
200 mililitrų | aliejaus |
1 vienetas | bulvių (nuskustų, apie 200 gr) |
2 šaukštai | cukraus |
3 šaukšteliai | sausų mielių |
1 žiupsnelis | druskos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1. Bulvę supjaustyti, užpilti vandeniu ir išvirti. Išvirus nenupilti vandens ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės bei atvėsinti iki daugmaž 40 C laipsnių temperatūros (kad prilietus būtų ne karšta).
2. Suberti cukrų, mieles, druską, įpilti 150 mililitrų aliejaus, įsijoti 1 stikline miltų (matavau 250 ml stikline) ir išmaišyti iki vientisos masės. Palikti 30 minučių pastovėti. Supilti likusį aliejų, įsijoti likusius miltus ir užminkyti tešlą. Miltų berti tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Bet nepadauginti – tešla turi likti elastinga ir minkšta.
3. Užminkytą tešlą palaikyti šiltai bent valandą, kad pakiltų dvigubai.4.Iš pakilusios tešlos galima gaminti norimus kepinius – bandeles, pyragėlius, duoneles, picą ar ką tik sugalvosite. Beje, ši tešla tinka kepti gaminius ne tik orkaiteje, bet ir keptuvėje.