Labai daug sulaukiau jūsų žinučių su prašymu pasidalinti vardadieniui gaminto torto receptu.
Gaminau varškės tinginį su šilauogėmis, o formuojant tortinėje, gavosi išties kaip tortas ?
Skonis liuks, pagaminamas labai lengvai, labai greitai, vos iš kelių ingredientų.
Žinot, net pagalvojau, kad tokį desertą galima gaminti ir artėjančioms šventėms, kodėl gi ne?
Ypač tiktų gardinti riešutais, džiovintais vaisiais.
Tai ir dalinuosi su jumis receptu, o jus receptuką būtinai išsisaugokite, nes iki švenčių beliko vos mėnesiukas ( kaip greitai bėga laikas ) ?
Reikės:
2 pak. sausainių ( ” Gaidelis ” 2 × 165 gr.),
2 pak. varškės 9% ( 2 × 180 gr. ),
200 gr. sviesto ( kambario temperatūros ),
skardinės saldaus kondensuoto pieno ( 385 gr. ),
200 gr. šilauogių
Gaminimo eiga:
Sausainius sulaužiau nedideliais gabaliukais.
Varškę, sviestą ir kondensuotą pieną mikserio pagalba išmaišiau iki vientisos masės.
Į varškės masę sudėjau sausainius, šilauoges ir išmaišiau.
Į tortinę, nusegamais šonais 23 cm. diametro, patiesiau kepimo popierių ( g.b. maistinė plėvelė ) ir sudėjau paruoštą masę ( dėjau paspausdama, kad neliktų tarpelių ).
Tortą pastačiau sutvirtėti į šaldytuvą nakčiai.
P.s. džiaugiausi, kad mano artimieji labai gyrė tortuką ir prašė pakartot, o tai jau daug ką pasako
Skanaus
Recepto autorius: Gamink su Audrone