Kiaulpienė gydo vėžį, hepatitą, kepenų ligas, inkstus, skrandį… Nepraleiskite šio recepto!

Sveikata

Nepaprastos kiaulpienės savybės, kurių mes nežinojome!

Kiaulpienė gerai žinomas augalas, kuris turi daug gydomųjų savybių. Todėl, jis buvo naudojamas, kaip vaistas tūkstančius metų, dėl įvairių ligų ir sveikatos problemų.

Šis nuostabus augalas gali išvalyti kepenis nuo toksinų, stimuliuoja tulžies gamybą, reguliuoja cholesterolį ir gydo alergiją.

Geriausias laikas rinkti kiaulpienes yra pavasaris (ypač balandis), svarbu jas rinkti iš mažiausiai užterštų teritorijų. Naudingiausia dalis – žiedas su stiebu, diabetui gydyti, valyti kraują, reguliuoti medžiagų apykaitą ir gydyti skrandžio problemas.

Jų lapai, taip pat yra labai naudingi, nes juose gausu vitaminų. Lapai, gali būti dedami į salotas ir patiekalus, siekiant numesti svorio, bei gauti organizmui reikalingas maistines medžiagas. Žiedai yra naudojami sirupo gamybai, kuris valo kraują, padeda virškinimui ir nuimą kosulį.

Kiaulpienės šaknys naudingos kepenims, tulžies pūslei, inkstams, veiksmingai gydomas vidurių užkietėjimas, spuogai, hepatitas, reumatas, vidurių užkietėjimas, cista, auglius ir vėžį.

Norint paruošti kiaulpienių šaknis, jums pirma reikia jas nuvalyti, supjaustyti ir palikti džiūti po atviru dangumi 15 dienų. Kai šaknys taps traškios, palietus, tai reikš, kad jos išdžiūvo. Laikyti jas reikia inde,  tamsioje ir vėsioje vietoje.

Kiaulpienių šaknys naudingos moterų sveikatos atveju.

Kiaulpienių sirupo receptas!

Ingredientai:

  • 400 vnt kiaulpienės geltonų žiedų;
  • 4 citrinas;
  • 4 apelsinus;
  • 3 litrus vandens.

Paruošimas:

Nuplaukite ir supjaustykite visus ingredientus. Tada, patalpinkite juos į vandenį ir palikite mišinį 24 valandoms. Po 24 valandų įpilkite 2 puodelius cukraus ir virkite pusę minutės. Kai mišinys taps tirštas ir klampus, nuimkite nuo ugnies ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Sirupas, taip pat gali būti naudojamas nuo kvėpavimo ligų, kosulio ir bronchito.

Gydymui, galite naudoti ir kiaulpienės arbatą!

Jums reikės, džiovintų ir susmulkintų kiaulpienės lapų. Įdėkite pusę arbatinio šaukštelio mišinio į stiklinę vandens. Jūs, taip pat galite sumaišyti 60 gramų džiovintų kiaulpienės šaknų ir įdėti jas į 2,5 litrų vandenį, kartu su nedideliu (truputį) kiekiu druskos. Užvirkite ir virkite 20 minučių, tada perkoškite, gerkite vieną stiklinę, tris kartus per dieną.

Jei turite rimtų sveikatos problemų ar stiprų skausmą, rekomenduojame jums kreiptis į gydytoją. savigyda gali būti pavojinga jūsų sveikatai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt