Efektyvūs pratimai kaklui, normalizuojantys spaudimą ir atpalaiduojantys užspaudimus

Sveikata

Šie pratimai tikrai veikia.
Kompleksas padeda atpalaiduoti įsitempusius kaklo raumenis ir tokiu būdu normalizuoja kraujospūdį, šalina užspaudimus. Pakanka užsiimti 4-5 min per dieną. Geriau daryti pratimus ryte.

5 efektyvūs pratimai kaklui
1 pratimas – atsistoti tiesiai ir laisvai, nuleisti rankas, pečius pakelti aukštyn, tada vesti atgal, nuleisti, grįžti į pirminę padėtį, sukant ratus greitai. Viso atlikti 25 sukamuosius judesius.

2 pratimas – atsistoti taip pat ir daryti tą patį judesį, tačiau atbuline kryptimi: pečius nukreipti atgal, pakelti aukštyn, perkelti į priekį, grįžti į pirminę padėtį. Taip daryti 25 kartus.

3 pratimas – smarką nuleisti prie krūtinės, atpalaiduoti kaklą, pakelti galvą ir staigiu judesiu atmesti ją atgal. Taip daryti 12 kartų.

4 pratimas – smakrą nuleisti prie krūtinės, lengvai pasukti galvą kairėn, atmesti atgal, pasukti dešinėn, grįžti į pirminę padėtį. Ratas turi būti tolygus, be įtampos, tačiau su didele amplitude. Tą patį atlikti atbuline tvarka. Pakartoti 6 kartus į skirtingas puses.

5 pratimas -kūnas tiesiai, galvą smarkiai pasukti kairėn, grįžti į pirminę padėtį, pasukti dešinėn. Taip lėtai padaryti 10 kartų.

Informacija šiame straipsnyje yra išskirtinai pažintinio pobūdžio ir nepakeičia sertifikuoto šio profilio specialisto konsultacijos.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt