Aviečių uogienė su bananu laikosi ilgai. Galima daryti iš šaldytų uogų. O ir nauda padidėja dvigubai. Bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir, žinoma, serotonino – laimės hormono. Tokį skanėstą būtinai reikia paruošti!
Ingredientai:
– 1 kg šviežių aviečių
– 250 g banano minkštimo
– 500 g cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties arba vienos citrinos sultys
1. Avietes dėk į puodą storu dugnu. Padaryk iš uogų košę bulvių grūstuve arba blenderiu.
2. Bananus smulkiai supjaustyk (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir dėk prie uogų.
3. Į uogų košę sudėk cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai permaišyk ir pastatyk puodą ant vidutinės ugnies. Periodiškai pamaišyk , kad nepridegtų.
4. Užvirink uogienę ir sumažink ugnį iki minimalios. Po užvirimo virk dar 10-20 min, maišydama ir nuimdama putas. Jei nori, kad džemas būtų tirštesnis, virk 30-40 min arba dėk į uogienę pektino (12-15 g 1 kg vaisių košės).
5. Nenuimdama nuo ugnies išpilstyk į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsuk.
Gatavą uogienę apversk aukštyn dugnu, uždenk kailiniais ar šilta antklode kol pilnai atauš. Laikyk vėsioje vietoje.