Paprasčiausias ir skaniausias aviečių paruošimo būdas žiemai. Be virimo, džiovinimo ir konservavimo

Receptai

Taigi, aviečių aš neplaunu, stengiuosi rinkti tvarkingai be šiukšlių. Vienintelį, ką aš darau, aš išdėlioju jas ant rankšluosčio, tikrinu, kad nebūtų vabaliukų.

blank

Palieku jas ant rankšluosčio apie valandą ir pradedu ruošti. Surinktas avietes daliju maždaug į dvi dalis. Į pirmąją dalį atrenku didesnes ir sveikesnes uogas.

blankblank

Paskui avietes dedu į silikoninę formą, kad jomis būtų padengtas praktiškai visas formos dugnas.

Antrą dalį su smulkiomis uogomis dedu į blenderį, smulkinu.

blankblank

Štai tokia tyrė man gaunasi.

blankblank

Paskui užpilu šią tyrę ant uogų, dedu į šaldymo kamerą 2-3 val.

blankblank

Praėjus šiam laikui, išimu iš kameros.

blankblank

Sudedu į plastikinius maišelius arba užšaldau.

blankblank

Esant būtinybei išimu man reikalingą kiekį, atšildau, jei reikia – dedu cukraus.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt