Ši greita ir aromatinga česnakinė sriuba yra tikras šaltojo sezono išsigelbėjimas. Ji ne tik nuostabiai sušildo, bet ir padeda kovoti su pirmuosius peršalimo ar gerklės skausmo požymiais dėl česnako gydomųjų savybių. Receptas perduodamas iš kartos į kartą – tai mano močiutės išmėgintas būdas sustiprinti imunitetą ir pasimėgauti maistingu bei skaniu patiekalu. Tiršta, švelni ir greitai pagaminama sriuba puikiai tiks jaukiam šeimos vakarui. Be to, ją galima patiekti su skrudinta duona ir sūriu, kurie dar labiau sustiprina skonį. Išbandykite šį receptą ir atraskite, kaip nesunkiai paprasti ingredientai virsta neįtikėtinu patiekalu!
Jums reikės:
- 2 šaukštų sviesto arba taukų
- 1,5 galvutės česnakų + kelių skiltelių pabaigoje
- 5 – 6 vidutinio dydžio bulvių
- 1 l sultinio
- 2 šaukštų aliejaus
Prieskonių:
- Lauro lapų
- Juodųjų pipirų
- Druskos
Pasirinktinai:
- Viso grūdo bagetės arba paprastos duonos
Patiekimui:
- Tarkuoto sūrio (į sriubą įmaišykite pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
- Nulupkite česnaką.
- Keptuvėje ant ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves.
- Kepkite apie 2 minutes.
- Į bulves sudėkite česnakus (visas skilteles).
- Taip pat įberkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir druskos.
- Išmaišykite ir supilkite sultinį.
- Virkite apie 20 minučių, kol bulvės išvirs.
- Kai bulvės išvirs, iš puodo išimkite lauro lapą.
- Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Galite įdėti dar kelias česnako skilteles.
- Kiek skiltelių įdėsite, tokio stiprumo bus sriuba, tačiau nuolat ragaukite, kad įsitikintumėte, jog nepersistengėte su stiprumu.
- Išmaišykite ir patiekite!
Pastabos:
Sriuboje yra daug česnakų, todėl žmonės, turintys žemą kraujospūdį, turėtų ją vartoti saikingai arba sumažinti česnakų kiekį.
Patarimas:
Jei norite šiai sriubai suteikti dar daugiau aromato, paskrudinkite česnakus orkaitėje prieš dedant į sriubą – tai sustiprins skonį ir suteiks malonų riešutišką prieskonį. Tiesiog supakuokite neluptas česnakų skilteles į foliją, užlašinkite kelis lašus alyvuogių aliejaus ir kepkite 180°C temperatūroje apie 15 minučių. Tada nulupkite ir įdėkite į sriubą, kai ją trinsite trintuvu. Skrudinti česnakai papildys sriubą švelnumu ir neleis jai būti pernelyg aštriai.
Nuotrauka asociatyvi @Freepik