„Fasolada” – tai iš paprastų ingredientų pagaminta išradinga graikiška sriuba. Greitas ir skanus receptas per kelias minutes

Receptai guru

Graikiška pupelių sriuba, vadinama fasolada, yra vienas iš tradicinių ir populiariausių graikų virtuvės patiekalų. Ši sriuba ne tik skani, bet ir maistinga, todėl puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Fasolada ruošiama iš baltųjų pupelių, kurios laikomos pagrindiniu šio patiekalo ingredientu. Kartu su aromatinėmis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis, svogūnais ir salierais, bei pridėjus alyvuogių aliejaus, prieskonių ir įvairių žolelių, fasolada tampa tikra skonių simfonija.

Ypač svarbu tai, kad šią sriubą galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą, todėl ji yra universalus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku.

Sudedamosios dalys:

  • Pupelės – 400 g;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Salierų stiebai – 3 vnt;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • Pomidorų tyrė – 350 ml;
  • Česnakai – 3 skiltelės;
  • raudonėlis – 1 šaukštelis;
  • Lauro lapai – 1 šaukštelis;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Graikiškos sriubos paruošimas:

Puode esančiame vandenyje palikite pupeles, kol užvirs, nuimkite putas ir virkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną.

Peiliu susmulkinkite česnako skilteles, taip pat saliero stiebus. Morkas, svogūną, česnaką ir salierą porą minučių pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.

Į daržoves įberkite juodųjų pipirų pagal skonį ir druskos, tada įpilkite pomidorų pastos. Sumaišykite ingredientus ir maišydami kepkite dar 2 minutes.

Į mišinį įberkite raudonėlio, jei norite, galite įberti ir raudonųjų pipirų. Į sriubos puodą sudėkite kepsnį ir makaronus, pagal skonį pasūdykite ir įdėkite lauro lapą. Virkite sriubą po dangčiu dar 2-3 minutes.

Fasolada - išradinga graikiška sriuba iš paprastų produktų. Greitas ir skanus receptas per kelias minutes

Sriubai papuošti galite naudoti salierų lapus. Gausite paprastą sriubą be mėsos kiekvienai dienai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt