Čichirtma – tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, kurio pagrindą sudaro tiršta sriuba iš vištienos arba avienos sultinio. Šis patiekalas pasižymi maistingumu ir sodriu skoniu.
Čihirtma ruošiama iš paprastų ingredientų, tačiau virimo procesas reikalauja dėmesio ir kruopštumo. Šios sriubos ypatybė – tirštinimui naudojami miltai, taip pat kiaušinių tryniai, kurie patiekalui suteikia kreminę tekstūrą.
Verdant mėsa verdama, kol suminkštėja, tada atskiriama nuo kaulų ir supjaustoma gabalėliais. Sultinys perkošiamas ir į jį įmaišomi su riebalais pakepinti miltai ir uždengiamas dangčiu.
Papasakosime, kaip virti čikhirtą
Ingredientai:
- Vištiena – 1,5 kg;
- Svogūnai 2 – vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Kalendros – 40 g;
- Krapai – 20 g;
- Vyno actas 5 % – 2 valgomieji šaukštai;
- Druska – ½ valgomojo šaukšto.
Chikhirtma paruošimas:
Vištieną išvirkite, kol išvirs, ir išimkite iš sultinio. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį riebaluose, nuimtuose nuo sultinio viršaus. Jei riebalų nepakanka, galite įdėti sviesto.
Smulkiai supjaustykite kalendrą, į miltus įpilkite porą ąsočių sultinio, suberkite. Sudėkite svogūnus į puodą su sultiniu, supilkite į jį miltų ir sultinio mišinį.
Užvirinkite sultinį, tuo metu išimkite iš vištienos odą ir kaulus. Į sultinį supilkite krapus, įberkite druskos ir palikite 5 minutes virti be dangčio.
Atskirame inde suplakite kiaušinius, supilkite sultinio samtį. Nuolat maišydami supilkite kiaušinių masę į sultinį.
Prieš virimo pradžią į sriubą įdėkite vištieną, vėl virkite iki virimo pradžios. Tuo metu sudėkite kalendrą, išmaišykite.
Rezultatas – skani ir kvapni gruziniška sriuba. Verta pabandyti ją išvirti bent kartą, tai sotus ir sveikas patiekalas.