Tinginių pyragėliai per 5 minutes. Skanus ir greitas receptas

Receptai guru

Tinginių pyragai – tai greitas ir paprastas būdas pasigaminti pyragus be vargo. Jų nereikia formuoti ar sudėtingai formuoti, nes įdaras tiesiog įmaišomas į tešlą.

Paprastai tinginių pyragai kepami keptuvėje arba orkaitėje. Tešlai naudojamas kefyras, grietinė, varškė ar kiti rauginti pieno produktai. Kaip įdaras dedamas sūris, dešra, žolelės, kiaušiniai, grybai ir kiti ingredientai. Tinginių pyragai gali būti ir saldūs, ir sūrūs. Jie tinka pusryčiams, užkandžiui ar lengvai vakarienei. Tinginių pyragaičių gamyba yra greita ir paprasta.

Kepkite tinginių pyragaičius namuose.

Ingredientai: 1:

  • Virtos bulvės – 2 vnt;
  • Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • Virti kiaušiniai – 3 vnt;
  • Kefyras – 250 ml;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 210 g;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Druska – žiupsnelis.

Tinginių pyragų gaminimas:

Į šiltą kefyrą supilkite sodą ir druską, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite. Į mišinį persijokite miltus, suberkite cukrų ir užminkykite tešlą.

Bulves supjaustykite kubeliais, virtus kiaušinius, susmulkinkite žalią svogūną.

Svogūnus, bulves ir kiaušinius sudėkite į tešlą ir išmaišykite.

Keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių apkepkite nedidelius tešlos pyragėlius, kol paruduos.

Dėkite pyragėlius ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Rekomenduojama patiekti su grietine.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt