Minkau tešlą, bet neliečiu jos rankomis. Jau išmokiau visus savo draugus: taip aš gaminu sultingus beliašus.

Receptai guru

Pirmieji į beliašus panašaus patiekalo paminėjimai randami totorių ir baškirų virtuvėse. Beliašiai buvo maži plokšti tešlos paplotėliai, įdaryti mėsa arba daržovėmis ir kepti aliejuje.

Europos virtuvėje beliašai atsirado XIX a. Jie greitai išpopuliarėjo dėl savo sultingumo ir skonio. Beliašai buvo gaminami iš mielinės tešlos su mėsos įdaru ir kepami iki auksinės plutelės. Šiandien beliašai tebėra aktualus patiekalas daugelyje šalių. Egzistuoja daugybė „belyashi” receptų, kurie skiriasi sudedamosiomis dalimis ir gaminimo būdais.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 750 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Sausos mielės – 10 g;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Raugas – 4 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • Sviestas – 50 g; M
  • Šiltas pienas – 400 ml.

Įdaro ingredientai:

  • Įdaras – 350 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Belyashi paruošimas:

Celofaniniame maišelyje sumaišykite miltus su druska, mielėmis, cukrumi ir kepimo milteliais. Į miltus įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą ir pieną.

Uždarykite maišelį, sumaišykite visus viduje esančius ingredientus, užminkykite tešlą. Įdarui svogūnus sutarkuokite smulkia tarka, žaliuosius svogūnus susmulkinkite.

Į faršą sudėkite žaliuosius ir svogūnus, pasūdykite ir išmaišykite. Stalą patepkite augaliniu aliejumi, išklokite tešlą iš maišelio.

Ant stalo išminkykite tešlą, padalykite ją į 50-60 g kolobokų. Suvyniojame į plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame įdarą.

Įdarą užspaudžiame tešlos viduje, viršuje vietoj siūlės palikdami nedidelę skylutę.

Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje skylute į apačią. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Gausite sultingus belyashi. Tai geras pyragaičių variantas, kuris visada bus aktualus.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt