Karšti sumuštiniai su marinuotais agurkais. Skanūs pusryčiai visai šeimai

Receptai guru

Karšti sumuštiniai Vokietijoje vadinami „Brötchen” (liet.) Tai nedidelės duonos riekelės, ant kurių dedami įvairūs įdarai ir kepami keptuvėje arba orkaitėje.

Įdaras gali būti įvairus: dešra, kumpis, sūris, pomidorai, svogūnai, grybai, šoninė, kiaušiniai ir kt. Karšti sumuštiniai gali būti atskiras patiekalas arba užkandis. Vokietijoje yra daugybė karštųjų sumuštinių variantų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdais. Pavyzdžiui, Hamburge populiarūs sumuštiniai su sūdyta skumbre, o Berlyne – su kario padažu.

Papasakosime, kaip pasigaminti panašų vokišką karštą sumuštinį.

Ingredientai:

  • kietasis sūris – 200 g;
  • marinuoti agurkai – 3 vnt;
  • dešra – 300 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • majonezas;
  • krapai – ryšulėlis.

Karštų sumuštinių paruošimas:

Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Marinuotus agurkus ir dešrą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sūrį.

Faršą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir aptepkite majonezu, išmaišykite. Krapus smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą ir išmaišykite.

Supjaustykite batono riekeles, kiekvienos riekelės viršų aptepkite įdaru.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Tai greiti sotūs pusryčiai.

Šie karšti sumuštiniai primena naminę greitą picą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt