Karšti sumuštiniai Vokietijoje vadinami „Brötchen” (liet.) Tai nedidelės duonos riekelės, ant kurių dedami įvairūs įdarai ir kepami keptuvėje arba orkaitėje.
Įdaras gali būti įvairus: dešra, kumpis, sūris, pomidorai, svogūnai, grybai, šoninė, kiaušiniai ir kt. Karšti sumuštiniai gali būti atskiras patiekalas arba užkandis. Vokietijoje yra daugybė karštųjų sumuštinių variantų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdais. Pavyzdžiui, Hamburge populiarūs sumuštiniai su sūdyta skumbre, o Berlyne – su kario padažu.
Papasakosime, kaip pasigaminti panašų vokišką karštą sumuštinį.
Ingredientai:
- kietasis sūris – 200 g;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- dešra – 300 g;
- druskos – žiupsnelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- majonezas;
- krapai – ryšulėlis.
Karštų sumuštinių paruošimas:
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Marinuotus agurkus ir dešrą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sūrį.
Faršą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir aptepkite majonezu, išmaišykite. Krapus smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą ir išmaišykite.
Supjaustykite batono riekeles, kiekvienos riekelės viršų aptepkite įdaru.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Tai greiti sotūs pusryčiai.
Šie karšti sumuštiniai primena naminę greitą picą.