Jei mielinė tešla nekyla: patarimai namų šeimininkėms.
Mielinė tešla yra tikras iššūkis net ir patyrusiems virėjams. Atrodytų, kad laikotės visų taisyklių: kokybiški ingredientai, tinkama temperatūra, tobulas minkymas… Ir staiga – nusivylimas. Tešla lieka nejudri, tarsi mestų iššūkį jūsų kulinariniams įgūdžiams. Tačiau nenusiminkite! Kepimo pasaulyje nėra beviltiškų situacijų, o tik naujos kūrybiškumo galimybės, informuoja Ukr.Media.
Apžvelkime veiksmingiausius būdus, kaip „atgaivinti” tešlą, kuri atsisako kilti, ir galimą kulinarinę nesėkmę paversti gardžiu šedevru.
Ką daryti, kad tešla pakiltų
Duokite tešlai daugiau laiko. Kartais tešlai reikia šiek tiek daugiau laiko, kad ji pradėtų kilti. Ne valandą, o dvi ar tris.
Galite įdėti šviežių mielių. Tam jas reikia ištirpinti šiltame vandenyje ir įmaišyti į tešlą. Beje, taip pat pravartu įmaišyti šiek tiek cukraus ir miltų, kad būtų atkurta norima konsistencija.
Paruoškite likusius patiekalus. Jei nieko neišeina, tešla vis tiek nepadidėja, tuomet, kad jūsų pastangos pasiteisintų, galite iš jos gaminti ne pyragus ar tortus, kaip planuota, o, pavyzdžiui, plokštainį, picą ar ką nors kita.
Juk niekas negali sustabdyti virėjo vaizduotės, net jei kas nors nepavyksta.