Paprasčiausias ir mėgstamiausias receptas iš faršo, visada greitai suvalgomas, kiek bepagaminčiau

Receptai guru

Ingredientai:

* pailgos paprikos – 11 vnt

Įdaras:

* ryžiai – 100 g (sausi)

* faršas – 500 g

* svogūnai – 1 vnt

* malti juodieji pipirai pagal skonį

* druska – ½ arbatinio šaukštelio

* malti česnakai – ½ arbatinio šaukštelio

* džiovintos žolelės – ½ arbatinio šaukštelio

Užpilas:

* pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai

* druska – ½ arbatinio šaukštelio

* malti juodieji pipirai pagal skonį

* lauro lapas – 1 vnt

* vanduo – kiek prireiks

Iš pradžių ruošiu paprikų įdarą. Mėsą sumalu, po to svogūną. Beriu druskos, pipirų, džiovintų žolelių ir malto džiovinto česnako.

Dedu pusiau išvirusius ryžius, permaišau.

blank

Pailgos formos paprikų sėklas išimu ir užpildau faršu.

blank

Sudedu į puodą vertikaliai, geriau sudėti paprikas standžiau, nes jos suminkštės ir gali nugriūti.

blank

Užpilui sumaišau pomidorų pastą su prieskoniais, druska ir vandeniu, vandens galima pilti tiek, kad paprikos pilnai pasidengtų.

blank

Užpilu paprikas padažu, dedu lauro lapą, uždengiu dangčiu ir troškinu 40 minučių, laikas priklauso nuo paprikų dydžio, pas mane jos vidutinės.

Gaunasi skanios ir sultingos paprikos.

blank

Žinau, kad daugelis jas gamina su keptomis morkomis ir svogūnais, bet aš taip nemėgstu, todėl šį etapą praleidžiu. Tačiau jūs galite apkepti morkas ir svogūnus, uždėti ant paprikų, užpilti padažu ir taipogi troškinti 40 min.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt