Šis padažas tiesiog puikus, jis idealus šašlykams ir bet kokiai mėsai.
Padažo paruošimui imu 200 g pomidorų pastos ir dedu ją į tinkamą dubenį. Čia svarbiausia kokybiška pomidorų pasta! Reikia rinktis kokybišką pastą be priedų.
Beriu į pastą 1 valgomąjį šaukštą cukraus.

Toliau pilu 1 arbatinį šaukštelį acto ir 400 ml vanduo.


Aš naudoju vynuogių, bet tiks ir paprastas maistinis.

Paskui imu 2 česnako skilteles ir smulkiai jas supjaustau.

Beriu į česnaką 1 arbatinį šaukštelį druskos ir kruopščiai sutrinu druską su česnaku, taip padažas gaunasi kelis kartus aromatingesnis. Jei nėra grūstuvės, česnaką su druska galima sutrinti peiliu ant pjaustymo lentelės.

Toliau į česnaką beriu 1 arbatinį šaukštelį chmeli-suneli, be jo niekaip, šiame prieskonyje yra ypatingų pagardų, kurie padažui suteikia ypatingą skonį. Ir kad sėkmė būtų garantuota, chmeli-suneli irgi reikia pirkti aukštos kokybės!

Paskui į grūstuvę beriu 1 arbatinį šaukštelį adžikos arba galima rinktis įprastus aštriuosius raudonuosius pipirus. Ir žinoma, šį ingredientą reikia varijuoti pagal savo skonį. Galima dėti daugiau, o galima ir išvis nedėti. Skonio reikalas.

Toliau aš imu 2 pundelius šviežios kalendros, smulkiai ją supjaustau ir dedu į grūstuvę. Ir dar kartą viską kruopščiai sutrinu.

Paskui dedu kvapnų mišinį į padažą ir permaišau. Šiame etape padažas gatavas. Tačiau jei sacebeli padažą ruošiu karštiems šašlykams, dedu dar vieną ingredientą, kuris daro jį dar skanesniu!

Šis ingredientas – vienas nedidelis svogūnas. Supjaustau jį labai smulkiai ir dedu į padažą.

Viską kruopščiai permaišau ir paruošta!

Jei yra laiko, geriau padažą palikti šaldytuve mažiausiai 2 val.
