Rauginti traškūs ir labai skanūs kopūstai vos per 3 dienas

Receptai guru

Mums prireiks:

– kopūstai – 2 kg
– druska
– cukrus
– morkos – 500 g

Pjaustome kopūsto gūžę, galima naudoti trintuvę kaip mano arba paprastą daržovių skustuką, čia kaip kam patinka ir kas yra po ranka.

Tarkuojame morkas korėjietiška trintuve, bet galima bet kokia kita kaip jums patogu, aš mėgstu, kad būtų ilgi šiaudeliai.

blank

Dedame į kopūstus.

blank

Dedame kopūstus į stiklainį truputį paspausdami, bet nereikia smarkiai slėgti.

blank

Toliau 3 l stiklainiui reikia dėti 3 valgomuosius šaukštus druskos, tiesiog ant kopūstų.

Pilame vandenį tiesiog iš krano iki pat viršaus ir taip visa druska nusiplauna į stiklainį.

blank

Dabar uždarome stiklainius ir dedame juos į kokį nors dubenį, kadangi kopūstai rūgs ir sultys bėgs iš stiklainio. Geriausia naudoti dangtelius su skylėmis.

blank

Labai svarbu kartą per dieną 3 dienų bėgyje peiliu pabadyti kopūstus, išleisti dujas, kad jie neapkarstų.

blank

Po 3 dienų reikia nupilti visą sūrymą iš stiklainio, įberti 2 šaukštus cukraus 3 l stiklainiui ir 1,5 valgomojo šaukšto druskos ir vėl viską užpilti vandeniu.

blank

blank

blank

Dedame kopūstus į šaldytuvą, leidžiame pastovėti 3-5 val ir po to jau galima patiekti. Gaunasi labai skanūs ir traškūs kopūstai.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt