Per 5 minutes viską sumaišiau ir į orkaitę. Švelnus, nepaprastai skanus pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje!

Receptai guru

Įsivaizduokite švelnų, nepaprastai skanų pyragą, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Šiandien siūlau išsikepti būtent tokį skanėstą. Šis receptas – tikras atradimas tiems, kurie mėgsta palepinti save ir artimuosius gardžiais kepiniais be didelių pastangų.

Pyrago paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių ar retų ingredientų. Jis pagaminamas greitai ir paprastai, o rezultatas – labai skanus ir gardus pyragas.

Ingredientai:

Tešla:
– Kiaušiniai – 2 vnt.
– Druska – mažas žiupsnelis
– Cukrus – 100 g
– Vanilinis cukrus – 1/2 pakelio
– Augalinis aliejus – 60 ml
– Kefyras – 60 ml
– Miltai – 150 g
– Kepimo milteliai – 5 g

Įdaras:
– Varškė – 150 g
– Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
– Vanilinis cukrus – 1/2 pakelio
– Kiaušinis – 1 vnt.

Paruošimas:
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius.

2. Įberkite druską ir cukrų.

blank

blank

3. Įdėkite pusę pakelio vanilinio cukraus arba žiupsnelį vanilino.

blank
4. Plakite mikseriu vidutiniu greičiu, kol masė taps šviesi ir puri.

blank

5. Supilkite augalinį aliejų ir kefyrą.

blank

6. Plakite mikseriu mažu greičiu apie minutę.

blank

7. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.

blank

8. Plakite iki vientisos masės. Atidėkite tešlą į šalį.

blank

9. Kitame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų ir likusį vanilinį cukrų.

blank

10. Trinkite blenderiu iki kreminės konsistencijos.

11. Įdėkite varškės masę į konditerinį maišelį.

blank

12. Kepimo formą (19-20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, šonus ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

blank

13. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite mentele.

blank

14. Ant viršaus išspauskite varškės masę mažais rutuliukais. Jei neturite konditerinio maišelio, naudokite šaukštelį.

blank

15. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

blank

16. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos.

blank

17. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

blank

Švelni tešla ir puri įdaro masė paverčia šį pyragą idealiu desertu bet kokiai progai!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt