Man tai kulinarinis šedevras: lenkiškas placekas „Pani Walevska“

Receptai guru

Tiesą sakant, nieko skanesnio ir gražesnio nesu valgiusi!

Ingredientai:
Tešla:
– 250 g miltų
– 1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių
– 50 g cukraus
– 100 g sviesto (iš šaldytuvo)
– 3 tryniai

Kremas:
– 1 valgomasis šaukštas miltų
– 1 valgomasis šaukštas krakmolo
– 250 ml pieno
– 50 g cukraus
– 1 trynys
– 1 pakelis vanilinio cukraus
– 100 g sviesto (kambario temperatūros)

Morengas:
– 4 baltymai
– 125 g cukraus pudros
– 0,5 valgomojo šaukšto krakmolo
O taip pat:
– 225 g šaldytų uogų
– 60 g migdolų

Paruošimo receptas:

1. Suberti į dubenį 200 g miltų ir supjaustyti sviestą.

2. Vietoje sviesto galite naudoti margariną (tokį kaip foto).

blank

3. Viską pertrinti rankomis.
blank

4. Dėti kepimo miltelius, trynius, cukrų.

blank

5. Užmaišyti tešlą, beriant likusius miltus (jei reikia). Jei tešla pernelyg biri, įpilkite šaukštą vandens.

blank

6. Užtiesti skardą popieriumi (galima imti 20×30 arba 25×30 formą) tokiu būdu, kad popieriaus kraštai truputį išlįstų už bortelių (tai daroma tam, kad paskui būtų lengviau išimti ruošinį iš formos).

blank

7. Iškočioti tešlą, apvynioti ant kočėlo ir nuo kočėlo dėti į formos dugną.

blank

8. Tolygiai paskirstyti tešlą per visą formos ilgį.

blank

9. Originale naudoja uogienę, tačiau mūsų atveju naudojame šaldytas uogas (išbarstyti per visą tešlos paviršių).

blank

10. 4 baltymus (1 baltymas liks nuo kremo) suplakti su cukraus pudra, berti krakmolą ir permaišyti.

blank

11. Subtilesniam skoniui galite pabarstyti riešutais. Pašauti formą su tešla į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 min (jei baltymai ims degti, uždengti juos folija).

blank

12. Kremo paruošimas: (kol kepa paplotis, imsimės kremo gamybos). Į nedidelį puodelį su nepridegančia danga įpilti pieną ir dėti cukrų, trynį, krakmolą, vaniliną, miltus, permaišyti.

blank

13. Virti ant mažos ugnies kol sutirštės, pastoviai maišant mentele. Po to leisti ataušti.

blank

blank

14. Išimti iš orkaitės paplotį ir leisti jam ataušti.

blank

15. Atsargiai perpjauti ataušusį paplotį į dvi dalis. Išimti iš formos popieriaus pagalba.

blank

16. Kai atauš kremas, suplakti sviestą ir dėti po šaukštą ataušusio kremo, pastoviai plakant (jei yra gumulėlių, permaišykite blenderiu mažu greičiu).

blank

17. Pusę papločio pertepti kremu, uždengti antra puse. Truputį prispausti ir dėti į šaldytuvą pastovėti 2 valandas (galima ilgiau).

blank

18. Lenkiškas placekas „Pani Walevska“ paruoštas! Padalinkite jį į kelis gabalėlius ir mėgaukitės šiuo grožiu. Linkime jums gero apetito!

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt