Saldus šedevras: kaip pagaminti įspūdingą pieno desertą su mandarinais

Receptai guru

Nustebinkite artimuosius skaniu desertu, pagamintu iš paprastų ingredientų. Pieno desertas atrodo labai įspūdingai ir taps puikia Kalėdų stalo puošmena.

Ingredientai:
– agar-agaras — 14 g;
– cukrus — 60 g;
– pienas — 1 l;
– mandarinai — 5 vnt.;
– pienas — 150 ml;

Glazūrai:
– tamsus šokoladas — 130 g;
– cukrus — 40 g;
– agar-agaras — 8 g;
– kakava — 25 g.

Gaminimo būdas:

Sumaišykite cukrų su pienu ir agar-agaru, kaitinkite iki užvirimo, vis maišydami. Šiek tiek gautos masės supilkite į plastikinį butelį su nupjauta kakleliu.

Į formą įdėkite nuluptus mandarinus, užmautus ant medinių pagaliukų. Užpilkite mandarinais likusia pieno mase.

blank

Įdėkite desertą į šaldytuvą 4–5 valandoms, po to atsargiai išimkite iš formos.

blank

Pieno desertą galima patiekti tiesiog taip arba užpilti šokolado glazūra. Glazūrai pašildykite šokoladą su pienu, kakava ir agar-agaru iki užvirimo, atvėsinkite iki šilto ir užpilkite ant deserto.

blank

Palikite šaldytuve 30 minučių, tada galima pjaustyti porcijomis.

blank

Desertas puikiai atrodo pjūvyje! Visi įvertins šeimininkės pastangas.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt