Patogus būdas saugoti žiemai česnakus ir ne tik…

Receptai guru

Daugelis mūsų susiduria su tuo, kad kaip nelaikyk česnakus, su laiku jie ima arba dygti, arba džiūti, arba pūti. Tačiau būdas išsaugoti česnakus visgi yra, be to, puikus būdas – juos užšaldyti.

Po šaldymo česnakai nepraranda savo savybių, nei kvapo, nei skonio. O juos užšaldžius teisingai, vėliau tai palengvins jums maisto ruošimo procesą.

Jums prireiks:
– mėsmalės
– maišelio
liniuotės

Darbo eiga:
Pradžiai česnakus reikia paruošti šaldymui. Tam juos lupame, plauname ir malame mėsmale. Jei mėsmalės neturite, galite naudoti trintuvę ar spaudyklę.

blank

Dabar nedidelę porciją smulkintų česnakų dedame į maišelį, 3 valgomųjų šaukštų pakaks. Iškočiojame česnakus maišelyje lygiu plonu sluoksniu, kraštą tiesiog užlenkiame.

blank

Po to imame liniuotę ir česnakų sluoksnį maišelyje suskirstome kubeliais porcijoms. Dedame česnakus šaldyti tiesiog ant lentelės.
Taip laikant česnakus jiems nieko nenutiks. Be to, jūs turėsite česnakų „pakuotę“, iš kurios jūs be vargo galėsite pasiimti kvadratėlį-porciją.

blank

Taip naudoti česnakus labai patogu dar ir todėl, kad, kai jo prireikia, jūs tiesiog atlaužiate kvadratėlį ir dedate jį į patiekalą.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt