Greitas nekeptas braškių pyragas

Receptai guru

Ingredientai:
– 1 stiklinė krekerių trupinių
– 1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
– 1 stiklinė stambiai pjaustytų riešutų
– 1 stiklinė cukraus
– 8 valgomieji šaukštai nesūdyto lydyto sviesto

Įdarui:
– 1 kg šviežių braškių pašalintomis viršūnėlėmis ir perpjautų į kelias dalis
– ¾ stiklinės cukraus
– 1/3 stiklinės verdančio vandens
– 3 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo
– 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Paruošimas:

Paruoškite pagrindą:

Vidutiniame dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, maltus džiūvėsėlius, riešutus ir cukrų.

blank

Supilkite lydytą sviestą ir permaišykite iki vienalytės masės. Dėkite pusę masės į formos dugną, o antrą pusę ant sviestu išteptos išardomos formos šonų. Dėkite į šaldytuvą, kol ruošiate įdarą.

blank

Paruoškite įdarą:
Dėkite 1 stiklinę uogų į virtuvinio kombaino ar blenderio indą ir sutrinkite. Pilkite cukrų, vandenį ir kukurūzų krakmolą, permaišykite iki vienalytės masės.

blank

Supilkite mišinį į vidutinio dydžio puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies, pastoviai maišydami.

blank

Kai tik mišinys pradės virti, virinkite dar 3 minutes, pastoviai maišydami. Mišinys bus labai tirštas ir verdant taps mažiau drumstas bei panašus į džemą.

Po 3 minučių nuimkite nuo ugnies. Pilkite vanilės ekstraktą ir leiskite glazūrai ataušti, kol gaminate likusias braškes.

blank

Likusias braškes supjaustykite priklausomai nuo jų dydžio – labai dideles uogas perpjaukite į kelias dalis.

Įmaišykite pjaustytas braškes į gatavą mišinį ir supilkite į paruoštą formą iš sausainių trupinių. Esant pageidavimui išdėliokite braškes pjūviu žemyn.

blank

Šaldykite pyragą 2 valandas, kol glazūra sustings.

blank

Laikykite pyragą atšaldytą iki patiekimo. Pyragą geriausia patiekti tą pačią dieną, kai jis buvo paruoštas. Patiekite su šviežia plakta grietinėle.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt