Agurkai savo sultyse žiemai! Jau daug metų konservuoju tik taip!

Receptai guru

Reikes:

  • 1 kg agurkų
  • česnakai – 5 gvazdikėliai
  • krieno lapu 2 vnt
  • krapo skėtuką
  • druska 2 val.š
  • juodieji pipiriniai žirniai – 5-6 vnt.
  • laurų lapų 1-2 vnt

1 kg trintų agurkų reikia 2 valgomųjų šaukštų druskos.

Kaip teisingai daryti agurkėlius savo sultyse?

blank

Į 3 l stiklainio dugną dėti krapo skėtuką ir saują trintų agurkų, sluoksnis agurkėlių, sluoksnis trintų agurkų, smulkintas česnakas, sluoksnis agurkėlių. Baigiame trintais agurkėliais, druska, likusiomis trintų agurkų sultimis ir dideliu krieno lapu (kad agurkai nepelytų).

blank

blank

O galima į trintus agurkus iškart dėti smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytus krapus, druską, viską išmaišyti ir pripildyti stiklainius. Uždarome sandariu dangteliu.

blank

Jei nėra krieno lapo, tai galima dangtelį iš vidaus sutepti garstyčiomis, irgi nepelys.

blank
Padėti rūsyje ar tamsioje vėsioje vietoje. Tokie agurkai gali stovėti 1,5-2 metus. Permirksta česnaku – nuostabiai kvepia ir traška!

blank

Trintus agurkus, kuriuos naudojote sluoksniavimui, žiemą galima naudoti agurkinei sriubai. Trintiems agurkams naudokite pernokusius.

 

 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt