Greiti balandėlių suktinukai orkaitėje – tai puikus sprendimas, kai norisi tradicinio balandėlių skonio, bet su mažiau pastangų. Ploni, apvirti kopūstų lapai įdaromi sultinga maltos mėsos mase, susukami į suktinukus, išdėliojami ant tarkuotų morkų sluoksnio ir lengvai kepami orkaitėje. Visa tai apipilama pomidorų padažo ir grietinės mišiniu, kad suktinukai, besitroškindami orkaitėje, būtų minkšti ir sultingi. Šis patiekalas – greitas, skanus ir aromatingas, idealiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek vakarienei.
Redakcijos komentaras – ši, kiek kitokių balandėlių, idėja buvo rasta vienoje gaminimo grupėje socialiniuose tinkluose. Gaminimas minimaliai skiriasi, tačiau skonis ir aromatas tikrai nenusileidžia tradiciniams, dažno lietuvio mėgstamiems, balandėliams.
Ingredientai
- Baltagūžis kopūstas: 1 vnt. (vid. dydžio)
- Morkos: 3 vnt.
- Malta kiauliena ar vištiena: 500 g
- Prieskoniai: mėgstami
Padažui:
- Vanduo: 1 stikl.
- Pomidorų padažas: 2 valg. š.
- Grietinė: 2 valg. š.
- Druska ir pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
- Kopūstą apvirti, kad lapai šiek tiek suminkštėtų.
- Maltą mėsą pagardinti druska ir pipirais. Taip pat dėti mėgstamų prieskonių. Gerai išmaišyti mėsą.
- Ant kopūsto lapo, išpjovus kietąją koto dalį, dėti mėsos ir paskirstyti per visą paviršių. Susukti suktinuką.
- Morkas sutarkuoti ir paskleisti kepimo formos dugne. Ant morkų sudėliot kopūstų suktinukus – balandėlius.
- Padažui sumaišyti ingredientus ir supilti ant balandėlių.
- Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros. Kepimo indą uždengti ir balandėlius kepti apie 30 min, vėliau atidengti ir dar pakepti kol kopūstai švelniai apskrus.