Kepti obuoliai su varške, razinomis ir graikiniais riešutais

Receptai guru

Autorius apie receptą
Kai varškės apkepas ir varškėčiai kiek nusibosta, tada gaminu šį desertą. Tikrai nedažnai valgome saldžius patiekalus savo vakarienei, nors vaikai aišku mielai valgytų saldžiai kiekvieną kartą, kai tik pasiūlyčiau. 🙂 Šį kartą valgėme vakarienei, bet liko ir pusryčiams – skanūs kepti obuoliai su varške, razinomis ir graikiniais riešutais. Beje, jie skanūs tiek karšti, tiek jau atšaldyti šaldytuve. Tikrai būtinai pamėginkite pasigaminti!
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje graikinių riešutų galite naudoti migdolus, lazdyno riešutus arba anakardžius – jie taip pat suteiks malonų traškumą ir papildomų skonio natų.
  • Jei neturite razinų, galite rinktis džiovintas spanguoles ar džiovintus abrikosus, supjaustytus mažais gabaliukais.
  • Vietoje įprasto cukraus galima dėti kokosų cukraus arba rudųjų cukranendrių cukraus, kuris suteiks karamelės prieskonį.
  • Jei norite, pieną galima keisti augaliniu (migdolų, avižų ar kokosų) pienu, taip pat tiks ir grietinėlė švelnesniam skoniui.
  • Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavų sirupu, jei norisi kitokios natūralios saldyklės.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Obuolius rekomenduojama rinktis tvirtesnius, pavyzdžiui, „Jonagold“ arba „Golden“, kurie kepdami nesubyrės.
  • Išskobtų obuolių dugną galite šiek tiek įpjauti kryželiu – taip geriau prasiskverbs karštis ir obuoliai iškeps tolygiau.
  • Jei mėgstate daugiau aromato, į varškės masę įberkite truputį maltų gvazdikėlių arba muskato riešuto.
  • Kepimo pabaigoje galima kelias minutes pakepti su grilio funkcija (viršutine kaitra), kad riešutai šiek tiek apskrustų.
  • Obuolių vidų prieš dedant įdarą galima šiek tiek patepti citrinos sultimis – tai suteiks gaivumo ir neleis paruduoti.

Ingredientai

    • obuolių: 4
    • varškės: 180 gramų
    • razinų: 1 saujos
    • graikinių riešutų: 1 saujos
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • pieno: 2 valgomųjų šaukštų
    • medaus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius perpjaukite per pusę bei išskobkite.
  2. 2. Tada razinas užpilkite karštu vandeniu bei maždaug 5 minutes palaikykite.
  3. 3. Varškę išsukite su cukrumi, cinamonu bei trupučiu pieno. Suberkite razinas.
  4. 4. Tuomet obuolių puseles sudėkite į kepimo indą, pripildykite įdaro.
  5. 5. Uždėkite sukapotų riešutų bei pašlakstykite medaus.
  6. 6. Ant kepimo indo atsargiai įpilkite šiek tiek vandens bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!

Kepti obuoliai su varške, razinomis ir graikiniais riešutais

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt