Nekaloringi, sotūs ir skanūs mieliniai blynai (be pieno, be kiaušinių)

Receptai guru

Autorius apie receptą
Šie blynai išsiskiria tuo, kad yra gaminami be pieno ir kiaušinių, todėl tinka net ir tiems, kurie vengia gyvūninės kilmės produktų arba ieško lengvesnio varianto. Mielės tešlai suteikia ypatingo purumo ir švelnios tekstūros, o minimalus aliejaus kiekis leidžia išlaikyti patiekalo kaloringumą nedidelį.
Šis receptas ypatingai pravers tiems, kurie nori pasimėgauti naminiu skanėstu be didelių sąžinės graužimų. Blynai puikiai dera su įvairiais pagardais: uogiene, medumi, natūraliu jogurtu ar net šviežiomis daržovėmis. Tai universalus patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei.
Be to, mielinius blynus itin paprasta pasigaminti – tereikia šiek tiek kantrybės, kol pakils tešla. O jų kvapas, sklindantis iš virtuvės, akimirksniu sukvies visus namiškius prie stalo.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltos miltus, kurie suteiks subtilų riešutų prieskonį ir bus šiek tiek maistingesni.
  • Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis mielėmis (apie 20 gramų), tik reikės jas ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir palikti ilgėliau pakilti.
  • Jeigu norite kiek saldesnių blynų, į tešlą galima įmaišyti šaukštą medaus arba agavų sirupo vietoje dalies cukraus.
  • Aliejų kepimui galima pakeisti kokosų arba lydytu sviestu (ghi), kuris suteiks ypatingo aromato.
  • Šiltą vandenį galima pakeisti šiltu augaliniu pienu (pavyzdžiui, migdolų ar avižų), taip blyneliai bus dar minkštesni.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Visada išsijokite miltus, nes taip tešla bus puresnė ir išvengsite gumulėlių.
  • Nepermaišykite tešlos pernelyg ilgai – kai tik miltai susimaišys, užteks, kad blynai būtų lengvi ir purūs.
  • Leiskite tešlai pakilti ramioje, šiltoje vietoje be skersvėjų – tai užtikrins gražų pakilimą.
  • Keptuvę gerai įkaitinkite prieš dėdami pirmą blyną – taip jie neprilips ir gražiai apskrus.
  • Apkepkite blynus ant vidutinės kaitros, kad vidus spėtų iškepti, o išorė neprisviltų.

Ingredientai

    • miltų: 2 puodelių
    • šilto vandens: 1,5 puodelio
    • sausų mielių: 7 gramų
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles, cukrų bei druską užpilame šiltu vandeniu ir leidžiame mišiniui pastovėti maždaug 5 minutes.
  2. 2. Per tą laiką mišinio nemaišome. Išsijojame miltus.
  3. 3. Tuomet išmaišome gautą mišinį iki vientisos masės ir supilame į jį miltus.
  4. 4. Dar vieną kartą gerai išmaišome.
  5. 5. Tada dubenį uždengiame maistine plėvele ir maždaug pusvalandį laikome šiltoje vietoje.
  6. 6. Per tą laiką tešla turi pakilti maždaug du kartus.
  7. 7. Po to kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su nelipnia danga bei nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.
  8. 8. Apkepame blynus iš abiejų pusių iki dailios rudos spalvos.
  9. 9. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Nekaloringi, sotūs ir skanūs mieliniai blynai (be pieno, be kiaušinių)

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt