„Kaimiškos” močiutės keptos bulvinės bandelės iš vaikystės

Receptai guru

Autorius apie receptą
Mūsų šeima esame tikri „bulviniai”, jeigu galima taip pavadinti. Mes mėgstam visus iki vieno bulvinius patiekalus, tikrai nesugalvoju tokio, kurio nemėgtume). Bulvė tai tokia mūsų daržovė, be kurios negalime įsivaizduoti kasdieninio pietų stalo. Šį kartą dienos pietūs buvo tokie, ganėtinai paprasti, sakyčiau „kaimiški” ir iš mano vaikystės, taip man gamindavo močiutė. Tikrai labai gardu!
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje karvės pieno galima naudoti avižų, migdolų ar kitokį augalinį pieną, jeigu norisi lengvesnės versijos arba jeigu netoleruojate laktozės.
  • Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu, tačiau jo dėkite šiek tiek mažiau, nes jis intensyviau riša masę.
  • Jei neturite sviesto, puikiai tiks ir kiaulienos taukai, kurie suteiks dar labiau „kaimišką“ skonį.
  • Kepimui vietoj aliejaus galima naudoti lydytą sviestą arba net taukus, kad išgautumėte autentiškesnį skonį.
  • Galite pagardinti trupučiu maltų kmynų arba smulkintų krapų, jei norisi suteikti žolelių aromato.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Būtinai nusunkite tarkuotas bulves – kuo daugiau pašalinsite skysčio, tuo mažiau bandelės sukris ir bus gražiai purios.
  • Virtas bulves geriau sumalti, o ne sutarkuoti, tuomet masė bus vientisesnė.
  • Formuodami bandeles vis sudrėkinkite rankas vandeniu – taip tešla nelips prie delnų.
  • Kepkite ant vidutinės kaitros, kad išorė neperdegtų, o vidus spėtų pilnai iškepti.
  • Iškepusias bandeles galima užkloti rankšluostėliu, kad jos šiek tiek „pailsėtų“ ir suminkštėtų.

Ingredientai

    • žalios bulvės: 6-7
    • virtos bulvės: 2
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)
    • pienas: 1 stiklinės
    • sviestas: 50 gramų
    • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žalias bulves sutarkuokite ir nusunkite.
  2. 2. Tuomet virtas bulves sumalkite ir sumaišykite su žaliomis tarkuotomis bulvėmis.
  3. 3. Berkite druskos ir krakmolo. Išmaišykite masę.
  4. 4. Tada drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio bulvines bandeles (rekomenduočiau nedideles, greičiau iškepa, o man ir asmeniškai skaniau).
  5. 5. Po to kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol bandelės gražiai apskrunda bei visiškai iškepa.
  6. 6. Iškepusias bandeles mirkykite į pieną ir uždėkite po gabaliuką sviesto. Skanaus!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt