Snickers tortas su karameliniu kremu ir riešutais 🍰

Receptai guru

Autorius apie receptą
Snickers tortas su karameliniu kremu ir riešutais – tai nepaprastai gardus ir sotus desertas, kuris sužavės kiekvieną, mėgstantį intensyvų skonį bei tekstūrų įvairovę. Šis tortas gimė kaip įkvėpimas iš visame pasaulyje žinomo „Snickers“ batonėlio, kuris stebina saldžios karamelės, riešutų ir šokolado deriniu. Būtent šios klasikinės natos persikelia į mūsų tortą, tačiau čia jos tampa dar subtilesnės ir turtingesnės dėl naminio biskvito bei lengvumo suteikiančio grietinėlės kremo.
Šis tortas puikiai tinka ypatingoms progoms – gimtadieniams, jubiliejams ar tiesiog savaitgalio popietei su šeima prie puodelio kvapnios kavos. Įdomiausia, kad šio gardumyno skonis laikui bėgant tik gilėja – po dviejų dienų šaldytuve tortas tampa dar minkštesnis ir aromatingesnis, o visi sluoksniai gražiai persigeria vienas kitu. Tai tikras kantrybės reikalaujantis desertas, bet kiekviena laukimo minutė atsiperka su kaupu.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje „Rududu“ galite naudoti bet kokį kitą karamelės skonio sutirštintą pieną arba karamelės kremą iš parduotuvės.
  • Grietinę (30% riebumo) galima keisti natūraliu graikišku jogurtu, tačiau tuomet kremas bus kiek rūgštesnis.
  • Skrudintus sūdytus žemės riešutus galite pakeisti skrudintais migdolais arba lazdyno riešutais.
  • Juodąjį šokoladą galima pakeisti pienišku arba baltu šokoladu, jei norite švelnesnio skonio.
  • Sirupui galima naudoti apelsinų sultis vietoje citrinos sulčių – taip suteiksite kitokį, vaisiškesnį akcentą.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Visada naudokite kambario temperatūros kiaušinius ir sviestą – taip tešla bus puri, o kremas vienalytis.
  • Nepersistenkite plakdami grietinėlę – perplakta ji taps grūdėta ir pradės skirtis sviestas.
  • Jei norite dar sodresnio skonio, į šokoladinį pertepimą įdėkite šaukštelį tirpios kavos miltelių.
  • Biskvitus galite iškepti dieną prieš surenkant tortą – taip jie bus tvirtesni ir lengviau pjaustomi.
  • Nepamirškite torto uždengti – šaldytuve jis neprisigers pašalinių kvapų ir neišdžius.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 100 g
    • „Rududu“: 200 g
    • Grietinė (30% riebumo): 200 g
    • Miltai: 200 g
    • Kepimo milteliai: 2 a.š.
    • Grietinėlė (35% riebumo): 450 g
    • Cukrus (kremui): 2 v.š.
    • Sviestas: 100 g
    • „Rududu“ (karameliniam kremui): 200 g
    • Skrudinti ir sūdyti žemės riešutai: 2 saujos
    • Juodasis šokoladas: 200 g
    • Pienas: 200 ml
    • Sirupas: virintas vanduo, citrinos sultys, cukrus pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvito paruošimas: Pradėkite plakant kiaušinius kartu su cukrumi. Būtina, kad cukrus visiškai ištirptų, o plakta masė padvigubėtų arba net patrigubėtų.
  2. 2. Į šią kiaušinių ir cukraus masę dėkite kambario temperatūroje stovėjusį Rududu, tuomet viską gerai išplakite, kol nebeliks gumulėlių.
  3. 3. Toliau įmaišykite grietinę, atsargiai maišykite, tada po truputį įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Stebėkite tešlos tirštumą, ypač jei kiaušiniai didesni, gali prireikti daugiau miltų, net iki 220 g.
  4. 4. Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną jų supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C. Kepkite 15–20 minučių, tačiau man prireikė 20 minučių.
  5. 5. Kai biskvitai iškepa, juos atvėsinkite, o tada perpjaukite per pusę. Gausite 4 biskvito lakštus. Aš vieną jų perpjoviau šiek tiek nelygiai, todėl tortą tepiau iš 3 sluoksnių – rezultatas buvo puikus!
  6. 6. Kremų ir šokoladinio pertepimo paruošimas: Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Į jį supilkite pieną ir gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  7. 7. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžios konsistencijos.
  8. 8. Kambario temperatūros sviestą išsukite su Rududu iki glotnios masės be gumulėlių. Į ją įdėkite smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.
  9. 9. Paruoškite sirupą: į virintą ir atvėsintą vandenį įpilkite šviežiai išspaustų citrinos sulčių, įdėkite cukrų ir gerai išmaišykite. Sirupas turi būti švelniai saldžiarūgštis – paragaukite, kad tikrai būtų tinkamas.
  10. 10. Sluoksniavimas: Pirmiausia nuo biskvitų nupjaukite viršutinį lipnų sluoksnį, išdžiovinkite jį ir sutrinkite į trupinius – jie bus skirti torto papuošimui.
  11. 11. Paimkite pirmąjį biskvitą, sudrėkinkite jį sirupu, užpilkite šokoladinio pertepimo ir užtepkite pusę grietinėlės kremo.
  12. 12. Ant viršaus uždėkite antrą biskvito sluoksnį, vėl sudrėkinkite sirupu, užpilkite šokolado ir užtepkite visą karamelinį kremą su riešutais.
  13. 13. Trečiasis sluoksnis: vėl užtepkite šokolado ir likusią dalį grietinėlės kremo, kaip ir pirmajame sluoksnyje.
  14. 14. Paskutinį, ketvirtąjį biskvitą, dedame viršuje. Kadangi aš tortą dariau tik iš trijų biskvitų, mano torto viršus buvo padengtas grietinėlės kremu. Uždenkite tortą ir padėkite jį į šaldytuvą per naktį. Šis tortas skanesnis, kai pastovi ilgiau – kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis tampa. Pirmąją dieną geriau jo nevalgyti. Mes valgėme po dviejų dienų.
  15. 15. Galiausiai, tortą puošiau trupiniais, kurie liko nuo biskvitų, bei užpyliau šokoladinio pertepimo ant viršaus.
  16. 16. Štai ir viskas! Ilgas laukimas atsiperka, nes tortas įgauna dar sodresnį skonį ir tampa dar gardesnis po kelių dienų šaldytuve.

Snickers tortas su karameliniu kremu ir riešutais 🍰

Snickers tortas su karameliniu kremu ir riešutais 🍰

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt