Vištienos krūtinėlė kario padaže su majonezu, kepta orkaitėje – tai nepaprastai skanus ir sultingas patiekalas, kuris užburia savo aromatu ir neįtikėtinu skoniu. Kario prieskoniai suteikia patiekalui egzotišką poskonį, o majonezas padeda išlaikyti vištieną nepaprastai sultingą ir minkštą. Šis receptas yra labai paprastas ir nereikalauja daug pastangų, tačiau rezultatas tikrai nustebins visus, kurie jo paragaus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti vištienos šlauneles ar sparnelius, tačiau tuomet reikės ilgesnio kepimo laiko.
- Jei neturite majonezo arba norite sumažinti kalorijas, galite naudoti graikišką jogurtą arba pusiau jogurto, pusiau majonezo mišinį.
- Kario prieskonius galima pakeisti garam masala prieskoniais arba kurkuma su šiek tiek malto imbiero ir česnako miltelių.
- Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti truputį čili miltelių ar šviežių čili pipirų.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Siekiant išlaikyti vištienos sultingumą, rekomenduojama prieš kepimą ją marinuoti bent valandą. Tačiau jei turite daugiau laiko, marinuokite per naktį – rezultatas bus dar geresnis.
- Prieš tepant majonezo ir kario mišinį, vištieną šiek tiek nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad padažas geriau priliptų.
- Kepimo formos išklojimas folija ne tik palengvins valymą, bet ir padės išlaikyti drėgmę.
- Patikrinkite, ar vištiena visiškai iškepta – mėsa turi būti balta, be rausvų atspalvių, o viduje pasiekusi 75°C temperatūrą.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė: dvi pusės (apie 500-600 g)
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Majonezas: 5-6 valgomieji šaukštai
- Kario prieskoniai: 1-2 arbatiniai šaukšteliai
- 1. Pirmiausia pasiruošite vištieną – krūtinėlę supjaustote norimo dydžio gabalėliais, geriausia maždaug 3-4 cm kubeliais, kad jie būtų vienodo dydžio ir vienodai iškeptų.
- 2. Pabarstykite vištienos gabalėlius druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių, švelniai įtrinkite prieskonius į mėsą.
- 3. Sudėkite paruoštą vištieną į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir paliksite marinuotis šaldytuve maždaug 60 minučių, kad mėsa įgautų skonį.
- 4. Kol vištiena marinuojasi, paruošiame padažą. Į vidutinio dydžio dubenį įdedate 5-6 valgomuosius šaukštus majonezo.
- 5. Majonezą sumaišysite su 1-2 arbatiniais šaukšteliais kario prieskonių, priklausomai nuo to, kokio intensyvumo skonio pageidaujate.
- 6. Įkaitinsite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- 7. Kepimo formą išklokite aliuminio folija, tai padės išlaikyti drėgmę ir palengvins vėlesnį valymą.
- 8. Sumarinuotus vištienos gabalėlius ištraukite iš šaldytuvo ir išdėliokite juos kepimo formoje, stengdamiesi, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
- 9. Tolygiai paskirstyti paruoštą majonezo ir kario padažą ant vištienos gabalėlių, padengdami juos iš visų pusių.
- 10. Patiekalą dėsite į įkaitintą orkaitę ir kepsite apie 20-30 minučių, kol vištiena visiškai iškeps ir pasidengs gražia auksinės spalvos plutele.
- 11. Patiekalo paruošimas bus baigtas, kai vištiena taps minkšta ir sultinga, o padažas šiek tiek apskrus ir suformuos skanią plutelę.
- 12. Patiekalą galima patiekti su burokėlių salotomis ir virtais makaronais arba su kitais jūsų mėgstamais garnyras – virtais ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis.
Recepto paruošimas