- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Šis patiekalas – tai ypatingai gardus krevetėmis praturtintas makaronų patiekalas, kurį papildo švelnaus skonio grietinėlės ir špinatų padažas. Tai puikus pasirinkimas tiek savaitgalio vakarienei, tiek ypatingesnei progai, kai norisi pasilepinti jūros gėrybėmis. Švelniai apskrudintos daržovės suteikia sodrų aromatą, o riebesnė grietinėlė sukuria aksominę tekstūrą, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Krevetės ne tik puikiai dera su špinatais, bet ir suteikia patiekalui subtilų salstelėjusį skonį bei sotumo. Jeigu ieškote recepto, kuris būtų ir greitas, ir prabangus, ši krevečių su makaronais variacija – būtent tai, ko reikia.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje krevečių galite naudoti kalmarų žiedus arba šviežią lašišą gabaliukais.
- Jeigu neturite špinatų, tinka ir rukola arba lapiniai kopūstai (kale).
- Riebią grietinėlę galima pakeisti kokosų grietinėle, jei norite egzotiškesnio poskonio.
- Svogūnus galima pakeisti porais, kurie suteiks švelnesnį, saldesnį skonį.
- Kukurūzų krakmolą galima keisti bulvių krakmolu arba tiesiog sumažinti grietinėlės kiekį, kad padažas būtų tirštesnis.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Krevetes reikėtų kepti labai trumpai, kol tik pakeis spalvą, kad neišeitų gumingos.
- Jeigu naudosite šaldytus špinatus, prieš dedant į keptuvę juos gerai nuspauskite, kad padažas nebūtų vandeningas.
- Daržoves apkepkite ant stipresnės ugnies, kad išgaruotų skysčiai ir susiformuotų švelnus karamelizuotas skonis.
- Padažą visuomet ragaukite ir pagal skonį papildomai pasūdykite ar įberkite pipirų.
- Makaronus virkite pagal pakuotės nurodymus, bet stenkitės išlaikyti juos „al dente“, kad valgant būtų malonus kramtomasis pojūtis.
Receptui reikės:
- Krevetės: 400 g.
- Midijos (nebūtina): 100 g.
- Svogūnas: 1 vnt. (vidutinio dydžio).
- Česnakas: 2 skiltelės.
- Morkos: 1 vnt. (didelė).
- Alyvuogių aliejus: 2 valg. šaukštai.
- Sviestas: 30 g.
- Riebi grietinėlė (35 %): 200 ml.
- Šaldyti špinatai: 100 g.
- Kukurūzų krakmolas: 1 arbat. šaukštelis.
- Druska: pagal skonį.
- Juodieji pipirai: pagal skonį.
- Makaronai: 300 g.
Paruošimas
- Pradžioje pasiruošiau visus ingredientus: nulupau ir smulkiai supjausčiau svogūną bei česnaką, morką sutarkavau stambia tarka.
- Keptuvėje įkaitinau alyvuogių aliejų su sviestu. Pirmiausia sudėjau svogūnus, juos pakepinau ant vidutinės ugnies, kol suminkštėjo ir pradėjo skleistis malonus aromatas.
- Tada subėriau česnaką bei tarkuotas morkas, viską kepinau dar apie 3 minutes, kad daržovės lengvai apskrustų.
- Tuomet į daržovių mišinį sudėjau krevetes ir midijas. Kepiau ant didelės ugnies, retkarčiais pamaišydama, kol krevetės įgavo rausvą spalvą.
- Kai jūros gėrybės buvo beveik paruoštos, supyliau riebią grietinėlę ir subėriau špinatus. Visą masę lėtai pakaitinau, kol padažas pradėjo tirštėti, o špinatai visiškai sušilo ir prarado žalumynų „žalią“ skonį.
- Kad padažas būtų tirštesnis, mažame indelyje kukurūzų krakmolą išmaišiau su šaukštu šalto vandens ir supyliau į keptuvę, gerai išmaišiau. Leidau dar minutę pasikaitinti, kol sutirštėjo.
- Viską pagardinau druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Tuo metu atskirai išviriau makaronus pasūdytame vandenyje iki „al dente“ tekstūros, nukošiau ir iškart patiekiau kartu su kreminiu jūros gėrybių padažu.
- Patiekalą patiekiau dar karštą, o norint galima papuošti šviežiais petražolių lapeliais arba tarkuotu parmezano sūriu.