Šis tradicinis itališkas pyragas, puikiai tinkantis Velykoms. Tai itin lengvos ir purios tekstūros citrinų ir rikotos pyragas, kuris gali būti puikus desertas prie popietės arbatos. Rikota suteikia sodrumo ir drėgmės, o citrina suteikia gaivų skonį.
Ingredientai:
- 120 g sviesto (kambario temperatūros);
- 140 g cukraus pudros;
- 1 citrina (nulupta ir išspausta sultims);
- 250 g Ricotta sūrio (kambario temperatūros);
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 200 g miltų;
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir citrinos žievelę.
- Po vieną įmaišykite rikotos sūrį, kiaušinius, įpilkite citrinos sultis bei vanilę – sumaišykite.
- Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Lėtai įmaišykite į šlapius ingredientus – nepermaišykite tešlos.
- Supilkite tešlą į pasiruoštą kepimo formą. Kepkite 35-40min.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]
🍰 Daugiau pyragų
Skaniausias varškės apkepas su razinomis
·
Paprastas obuolių pyragas su cinamonu
·
Sveikuoliškas šokoladinis pyragas su bananais (drėgnas ir tirpstantis burnoje 😛)
·
Brownie – šokoladinis pyragas karšto oro gruzdintuvėje
·
Senovinis skruzdėlynas su medumi – geriausias receptas
·
Cheesecake’as – maskarponės sūrio pyragas su pistacijų kremu
·
Purus varškės apkepas su manais, indeliuose
·
Pyragas “Varškėtis su obuoliais”
·
Vyšninis jogurtinis pyragas su želė sluoksniu
·
Sodrus šokoladinis burokėlių pyragas
·
Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu
·
Pyragas su moliūgų įdaru ir maskarpone
·