Mišrainė žiemai su pupelėmis

Receptai guru

Turinys
  1. Pupelių nauda
  2. Ingredientai:
  3. Mišrainės paruošimas

Šiandien pasidalinsiu įdomiu pupelių mišrainės su daržovėmis receptu žiemai. Tokios baltymų turinčios salotos paįvairins Jūsų kūčių stalą ir taps tikru išsigelbėjimu, kai labai trūksta laiko gaminimui.

Pupelių nauda

Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra aliuminio, boro, kalio, kalcio, magnio ir vario kiekio rekordininkė. Įvairių rūšių pupelėse esančios medžiagos saugo nuo infarkto, šalina druskų perteklių, padeda susidoroti su podagra ir šlapimo akmenlige. Rinkitės tvirtas, sveikas pupeles, kuriuose nėra dėmių, įtrūkimų ir nemalonaus kvapo.

  • Kalorijų kiekis pupelėse: 25 kcal;
  • Baltymai: 2,5 g;
  • Riebalai: 0,3 g;
  • Angliavandeniai: 3,7 g.

Ingredientai:

  • Pupelės – 450 g;
  • Svogūnai – 500 g;
  • Morkos – 500 g;
  • Paprika – 500 g;
  • Pomidorų sultys – 750 ml;
  • Augalinis aliejus – 0,5 stiklinės;
  • Actas (9%) – 25 ml;
  • Lauro lapas – 1 vnt.;
  • Kvapieji pipirai (žirniai) – 3 vnt.;
  • Cukrus – 3/4 puodelio;
  • Druska – 1,5 šaukštai.

Mišrainės paruošimas

  1. Nuplaukite pupeles po tekančiu vandeniu ir pamirkykite 3-4 valandas. Tada dar kartą nuplaukite pupeles švariu vandeniu, sudėkite į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Pupelių virimo laikas aprašomas ČIA
  2. Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis.
  3. Morkas pakepinkite 10 minučių.
  4. Pomidorų sultis užvirinkite, įpilkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus, išmaišykite ir virkite 10 minučių.
  5. Į pomidorų sultys sudėkite morkas ir virkite dar 10 min.
  6. Sudėkite svogūną ir papriką, išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
  7. Į daržoves sudėkite virtas pupeles, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 25 minutes.
  8. Likus 15 minučių iki paruošimo, sudėkite lauro lapų ir kvapiųjų pipirų, užpilkite actu.
  9. Karštą ruošinį sudėkite į paruoštus sterilius stiklainius, užsukite ir atvėsinkite.

[the_ad id=”9498″]

Daugiau žiemos atsargų

Marinuoti aštrūs čili pipirai žiemai

Marinuoti aštrūs čili pipirai žiemai

Markas Kriauciunas ·
2024/09/01

Saldžiarūgštis agurkų marinatas

Saldžiarūgštis agurkų marinatas

Markas Kriauciunas ·
2024/08/25

Šviežiai raugti agurkai maišelyje greitai

Šviežiai raugti agurkai maišelyje greitai

Markas Kriauciunas ·
2024/05/16

Korejietiški agurkai

Korejietiški agurkai

skaniai.ir.lengvai ·
2023/08/27

Naminio keptų pomidorų padažo receptas

Naminis keptų pomidorų padažas

skaniai.ir.lengvai ·
2023/08/24

Sausai raugintų agurkų receptas

Sausai rauginti agurkai griežinėliais – greitam naudojimui

skaniai.ir.lengvai ·
2023/08/22

Baklažanų ir pupelių receptas žiemai

Baklažanai su pupelėmis žiemai

Karolina Puodžiūtė ·
2023/08/04

Marinuoti kelmučiai žiemai

Marinuoti kelmučiai

Karolina Puodžiūtė ·
2023/08/03

Marinuoti baravykai žiemai

Kaip marinuoti baravykus?

Karolina Puodžiūtė ·
2023/08/03

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

Karolina Puodžiūtė ·
2023/07/25

Kaip ir kiek laiko rauginti burokėlius?

Kaip rauginti burokėlius?

Karolina Puodžiūtė ·
2023/07/17

Vyšnių uogienė su apelsinais žiemai

Vyšnių uogienė su apelsinais

Karolina Puodžiūtė ·
2023/07/12

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt