Sausainių pyragas su saulėgrąžomis

Receptai guru

Reikės:

  • 3 pok. tamsių sausainių;
  • 2 pok. šviesių sausainių;
  • 50 g šokolado papuošimui.

Rudam kremui:

  • 120 g sviesto;
  • 2 v.š. pieno;
  • 50 g cukraus;
  • 1 skardinė Rududu;
  • 200 g saulėgrąžų.

Saulėgrąžas paskrudinti. Sviestą, pieną ir cukrų išplakti. Per kelis kartus įplakti karamelizuotą pieną. Įmaišyti saulėgrąžas.

Baltam kremui:

  • 400 g grietinės (ne mažiau 30 proc.) P.s.kitą kartą imčiau 600 g;
  • 70 g cukraus;
  • 15 g želatinos užpiltos su 70 g vandens.

Paruošimas:

  1. Grietinę suplakti su cukrumi. Įmaišyti pašildytą želatiną.
  2. Mano forma 18×28 cm išklota plėvele.
  3. Sluoksniavau – šviesūs sausainiai, pusė balto kremo, tamsūs sausainiai, pusė rudo kremo, tamsūs sausainiai, pusė rudo kremo, tamsūs sausainiai, pusė balto kremo, šviesūs sausainiai.
  4. Dėt šaltai bent parai.
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt