Morkų triufeliai su baltuoju šokoladu

Receptai guru

Šie morkų triufeliai lyg sveikesnė opcija morkų pyragui. Jie minkšti, gardūs, gardinti natūraliais saldikliais, be glitimo bei puikiai tinkantys veganams. O kur dar traškus, baltojo šokolado padengimas..⁣.

Ingredientai:

  • 125 g kreminio nesūdyto riešutų sviesto⁣;
  • 4 v.š.klevų sirupo⁣;
  • 2 v.š.smulkiai tarkuotų morkų⁣;
  • 110 g migdolų miltų⁣;
  • 2 a.š. malto cinamono⁣;
  • 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių⁣;
  • 1/8 a.š. malto muskato riešuto⁣;
  • Žiupsnelis smulkios jūros druskos⁣;
  • 25 g graikinių riešutų (smulkintų)⁣;
  • 175 g baltojo šokolado⁣;
  • 2 v.š. kokosų aliejaus⁣;
  • 50 g moliūgų sėklų⁣.

Paruošimas

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite riešutų sviestą su klevų sirupu iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite morkas, suberkite migdolų miltus, prieskonius, druską – maišykite, kol mišinys taps panašus į sausainių tešlą. Jei mišinys per sausas įdėkite papildomai riešutų sviesto, arba pridėkite daugiau miltų, jei mišinys per šlapias.
  3. Galiausiai įmaišykite susmulkintus graikinius riešutus. Formuokite norimo dydžio kamuoliukus ir juos dėkite and kepimo popieriumi išklotos lėkštės.
  4. Dėkite į kamerą kol pasigaminsite baltojo šokolado glazūrą.
  5. Glazūrai paprasčiausiai ištirpinkite garų vonelėje šokoladą ir įmaišykite kokosų aliejų.
  6. Merkite kiekvieną morkų kamuoliuką į pasiruoštą glazūrą ir dėkite vėl ant kepimo popieriaus, pabarstykite smulkintomis moliūgo sėklomis.
  7. Grąžinkite triufelius atgal į šaldiklį 10-15min, kad šokoladas pilnai sustingtų.

Paruoštus triufelius laikykite šaldytuve.

[the_ad id=”6305″]Taip pat rekomenduojame:

  • Triufelių skonio šokoladinis pyragas su abrikosais
  • Morkų pyragėliai
  • Morkų pyragas
  • Morkų tortas su kremu
🥄 Daugiau receptų

Troškinta lašiša grietinėlės ir vyno padaže su daržovėmis

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/21

blank

Mano firminis purus citrininis keksas su citrininiu glaistu

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/20

blank

Greiti tinginių cepelinai su mėsa

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/19

blank

Kepta duona su česnaku ir sūrio padažu – tradicinis užkandis prie alaus

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/18

blank

Plovas su antienos ketvirčiu mėsyte

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/17

blank

Lazanija su naminiu bešamelio padažu ir sultingu mėsos įdaru

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/15

blank

Keptas pomidorų padažas žiemai su česnaku ir svogūnais

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/14

blank

Kibinai su kapota kiauliena (tešla su grietine ir sviestu)

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/13

blank

Purus varškės apkepas su manų kruopomis – tradicinis šeimos desertas

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/12

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt