Keptas bulves mėgsta daugelis, tačiau kadangi kepant jos sugeria daug riebalų, šio patiekalo dažnai vengiama. Laimei, yra keli paprasti būdai, kaip to išvengti.
Kaip sumažinti riebalų kiekį kepant bulves
Supjaustytas bulves pamirkite šaltame vandenyje ir gerai nuplaukite, kad pašalintumėte krakmolą. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Drėgnos riekelės sugeria gerokai daugiau riebalų, todėl svarbu, kad jos būtų sausos.
Kitas svarbus dalykas – gerai įkaitinti keptuvę. Nedėkite bulvių per daug: perpildyta keptuvė neleis susidaryti plutelei, kuri saugo nuo riebalų įsigėrimo. Be to, bulvės pradeda troškintis ir riebalus sugeria dar intensyviau.
Kaip išvengti sulipimo ir perteklinio riebalų įsigėrimo
Jei bulvių bus per daug, jos sulips ir nekeps, o virs riebaluose. Kad to neatsitiktų, kepkite nedidelėmis porcijomis.
Patiekalą pasūdykite tik baigiant kepti – likus 1–2 minutėms iki pabaigos. Taip bulvės išliks traškesnės. Galite jas ir apvolioti miltuose – susidarys plona apsauginė plėvelė. Kai kurios šeimininkės ant įkaitusios keptuvės pirmiausia pabarsto druskos: įkaitusi ji suformuoja paviršių, kuris sumažina riebalų įsigėrimą.
Kad bulvės iškeptų tolygiai
Supjaustykite bulves vienodo dydžio gabalėliais – taip jos keps vienodu tempu. Aliejus turi būti pakankamai įkaitintas, kad bulvės keptų, o ne troškintųsi vėsiame, riebalų prisotintame skystyje.
Kepant maistą apverskite tik tada, kai viena pusė jau bus apskrudusi ir įgavusi auksinę plutelę. Tuomet galima paversti kitą pusę ir užleisti vietą dar neapskrudusiems griežinėliams.
