Kaimynas parodė, kad norint, jog bulvių košė būtų puri ir minkšta, svarbu teisingai supjaustyti pačias bulves

Receptai guru

Kai kurioms šeimininkėms bulvių košė visada pavyksta švelni ir lengva, kitoms – sunki ir pilkšva. Taip nutinka todėl, kad prieš verdant bulvės nebūna tinkamai supjaustytos. Išsiaiškinkime, kaip tai padaryti teisingai.

Kaip supjaustyti bulves, kad gautųsi tobula košė

Kad bulvių košė būtų skani ir puri, bulves reikia supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais – maždaug 2 × 2 cm. Jei gabalėliai bus per maži, bulvės sugers per daug vandens ir košė taps vandeninga. Jei supjaustysite tik į keturias dalis, jos virs ilgiau ir vidus gali likti kietokas.

Pirmiausia nulupkite bulves, iškirpkite akutes ir pašalinkite patamsėjusias ar pažaliavusias vietas.

Tada bulves supjaustykite kubeliais arba storesniais griežinėliais, svarbiausia – išlaikyti vienodą dydį. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jis apsemtų maždaug 2 cm.

Kai vanduo užvirs, pasūdykite ir sumažinkite ugnį. Virkite, kol bulvės suminkštės. Tai paprastai trunka 15–25 minutes nuo užvirimo.

Tinkamas bulvių supjaustymas gaminant bulvių košę

Kaip suprasti, kad bulvės jau išvirusios

Įsmeikite gabalėlį šakute – jei ji lengvai slysta, bulves galima nuimti nuo ugnies. Nupilkite vandenį ir įpilkite šilto pieno ar įdėkite sviesto.

Bulves trinkite grūstuvu. Maišytuvo geriau nenaudoti, nes košė gali tapti guminė. Pagardinti galite grietine, majonezu, jogurtu ar tarkuotu sūriu. Košė taip pat dera su keptais svogūnais, grybais, paprika, žolelėmis ar žaliais kiaušiniais.

Tinkama bulvių veislė – pusė darbo

Skani košė pavyks geriau, jei rinksitės bulves su šviesiai ruda odele ir šviesiu, miltingu minkštimu. Tokios greitai išverda ir tampa kreminės konsistencijos.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt