Ar žinojote. kodėl sveikatai naudinga per dieną suvalgyti gabalėlį lašinių?

Ar žinojote. kodėl sveikatai naudinga per dieną suvalgyti gabalėlį lašinių? Receptai

Panašu, kad mūsų šalyje nėra žmogaus, kuris nieko nežinotų apie lašinių egzistavimą. Daugelis šeimų šaldytuve visada turi šio produkto. Jie gali būti skirtingi: stori, ploni, dryžuoti, su dūmo skoniu. Kažkas mėgsta ryškų skonį, kažkas yra linkęs būti neutralesnis. Ne mažiau svarbus yra vienas ypatingas punktas – kaip skaniai pagardinti lašinius.

lašinių

Prieš pereidami prie senelio metodo, o senelis Ignatas sūdo „ukrainietiškai“, pasinaudojome laisve surengti trumpą ekskursiją į lašinius ir kodėl verta juos valgyti kiekvieną dieną. Jei staiga nežinojote, tuomet skubam jus patikinti, kad tai yra universalus, daug kalorijų turintis ir sveikas produktas.

Yra nuomonė, kad lašiniai yra kenksmingi. Iš tikrųjų tai nėra tiesa. Jie kenkia kažkur mėsos lygiu. Arba tiek pat, kiek duona. Jei netikite, tada jums padės internetas. Arba eikite tokiu būdu: manote, kad padaryta žala, daugiau neskaitykite; žinote, kad riebalai yra geri – esate laukiami. Iš tikrųjų bet koks produktas, kuris naudojamas be saiko, sukelia neigiamą poveikį. Bet tai ne apie lašinius!

 

lašinių

Kodėl lašinius galima valgyti kiekvieną dieną?

Didžiausias nerimas dėl lašinių yra susijęs su tuo, kad jis yra kaloringas palyginus su kitais maisto produktais. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad šis produktas tinka net ir tiems, kurie nori išvalyti cholesterolį iš savo kraujagyslių. Taip yra todėl, kad lašiniai nėra paprasti, bet poodiniai. Tai neskamba labai gerai, tačiau svarbių vitaminų ir mikroelementų juose yra krūvos.

Kai kurie ekspertai rekomenduoja valgyti kiaulių lašinius kiekvieną dieną, tačiau laikykitės normos. Pirma, dėl kaloringumo jis visai dienai suteikia sotumo, antra jis naudingas dėl arachidoninių ir linolo riebalų rūgščių, todėl kraujagyslės tampa elastingesni, o tai pagerina smegenų veiklą. Dienos norma yra 10–30 gramų.

 

lašinių

Kaip išsirinkti lašinius

Be naudos, lašiniai turėtų patenkinti skonį, ir tai yra bene sunkiausia. Gauti gabalą iš šaldytuvo nesunku, bet ar jie skanūs? Pabandykime suprasti pagrindinius aspektus.

 

1. Prieš pirkdami, turite įsitikinti, kad kiauliena yra vienodos spalvos. Dažnai tai yra baltas arba šiek tiek rausvas atspalvis. Pilką, su dėmėmis, sluoksniuotą mėsą geriau atidėti.

 

2. Kvapas. Gerai užuoskite, kvapas turėtų būti saldus ir pieniškas, juntamas.

3. Nedvejodami paimkite šakutę ir pradurkite riebalus. Jei ji sminga lengvai, nepatirdami didelio pasipriešinimo, tikrai verta atidžiau pažvelgti į riebalus. Patartina paragauti. Jei riebalai yra šiek tiek kartūs arba tiesiog per klampūs, tuomet tai yra priežastis ieškoti toliau.

 

lašinių

Kaip skaniai sūdytą lašinius “ukrainietiškai”

Taigi, jie pasirinkote lašinius, parnešėte juos namo. Paprastai švieži riebalai nėra vartojami, juos reikia laikyti dieną ar dvi. Senelis Ignatas šiuos riebalus vadina gyvais. Tai netrukdo jam nupjauti odos ir ragauti kartu su juoda duona. Apie tai vėliau, bet kol kas laikykitės recepto, kaip paruošti šį puikų produktą.

Gaminimas:

Pašalinkite nešvarumus nuo mėsos. Riebalus supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais.

 

Į dubenį supilkite druską ir švelniai patrinkite kiekvieną riekelę iš visų pusių. Dabar pabarstykite pipirais. Jei jums patinka aštrūs, galite pasinaudoti ir aitriąją paprika.

Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, kurie sudedami į gabalus. Įdėkite lašinius į indelį ar maišą ir padėkite į šaldytuvą kelioms dienoms. Galite įvynioti į popierių.

 

lašinių

Ar jau bandėte? Oho, skanu! Tolimesniam saugojimui druska gali būti pašalinta, vėl suvyniota į popierių ar maišą ir padėta į šaldytuvą. Galite ir šaldiklyje.

 

Koks yra geriausias lašinių derinys

Žinoma, su šviežia juoda duona. Tik jis dar turi šviežių česnakų, garstyčių ir krienų. Taigi jie patiekiami lėkštėje, taip pat būtinai petražolės ir marinuoti agurkai. Na, žinoma, taurelė. Svarbiausia čia neprarasti kontrolės ir nekartoti dešimt kartų.

Reklama