Aš imu 1 kiaušinį ir 2 bananus. Švelnus, erdvus ir aromatingas: labai paprasto pyrago keptuvėje receptas (1)

Receptai

Pyrago gaminimas yra sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis procesas. Taip galvojo namų šeimininkės prieš 50 metų. Anuomet pyragaičius ruošti užtrukdavo ilgai, nes reikėjo minkyti tešlą, palaukti, kol ji pakils, padaryti įdarą, dėti į pyragą ir kepti orkaitėje.

Šiais laikais žmonės į kepimą žiūri kur kas paprasčiau. Yra labai daug receptų, kai gaminant nereikia net viryklės ar orkaitės. Viską galima virti paprastoje keptuvėje. Žinoma, yra virėjų, kurie laikosi nuomonės, kad orkaitėje skaniau. Bet tada reikia palaukti kepimo. Ir mes norime gauti greitą pyragą.

Taigi ruošiame bananų pyragą keptuvėje.

Bananų pyrago ingredientai:

  • kiaušinis – vnt.;
  • druska – žiupsnelis;
  • cukrus – 80 g;
  • vanilinis cukrus – šaukštelis;
  • pienas – 150 ml;
  • augalinis aliejus – 60 ml;
  • miltai – 150 g;
  • kepimo milteliai – šaukštelis;
  • bananas – 2 vnt.

Bananų pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite druską, vanilę ir klasikinį cukrų, plakite ingredientus šluotele, kol ištirps smėlio grūdeliai.

Į kiaušinių mišinį supilkite pieną ir augalinį aliejų ir išmaišykite.

Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą be gabalėlių. Bananus nulupkite ir supjaustykite mažais apskritimais.

Keptuvę gausiai ištepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Ant keptuvės dugno padėkite bananų skilteles ir užpildykite jas tešla.

Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies pusvalandį.

Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt
error: Alert: Content is protected !!