Linkėjimai visiems mano kanalo skaitytojams! Mano vardas Christina, ir aš labai džiaugiuosi matydama tave savo kulinariniame kanale.
FJei mėgstate burokėlius, šis receptas tikrai nustebins! dabar dažnai perku pigiausius burokėlius ir iš jo gaminu labai neįprastą patiekalą: karštą kaip garnyrą ir šaltą kaip užkandį. Na, pasirodo labai skanu, kad net mano vyras valgo su malonumu (nors burokėlių jis nelabai mėgsta).
Šis burokėlių patiekalas puikiai tinka pietums ir vakarienei. Tai lengva paruošti, pasirodo, tai yra biudžetas, o skonis yra nuostabus. Burokėliai „atskleidžiami“ nauju būdu. Sužinoja, kad yra labai švelnus, aromatingas, minkštas ir pikantiško skonio. 👍
Aš perku labiausiai įprastus, nešvarius burokėlius – po 24 rublius už kilogramą. Mes jau parduodame myta, visus net, bet jo kaina yra 48 rubliai už kilogramą. Nieko, mes patys nusiprausime, tiesa? Kokia prasmė permokėti? 🤷♂️
Jau gaminkime!
Atkreipkite dėmesį, kad produktų sąrašą paliksiu pirmajame prisegtame komentare. Straipsnio pabaigoje taip pat paliksiu trumpą video receptą, pasižiūrėkit. Pažadu, kad jums tai patiks! Iš visų pusių galite pamatyti, koks puikus burokėlis pasirodo. Ir jei jums tai nepatinka, tada parašykite komentaruose, kodėl. Aš tai įvertinčiau! Vaizdo įraše parodžiau dar vieną labai skanaus padažo receptą.
Burokėlius reikia nuplauti, nulupti ir perpjauti pusiau.
Burokėlius dabar reikia supjaustyti plonais gabalėliais, bet ne iki galo. Turime gauti „gerbėją“. Norėdami tai padaryti, aš paimu suši lentynas (galite tik 2 pieštukus), tarp jų dedu burokėlius ir supjaustau plonais griežinėliais.
Taip turėtų atrodyti:
O tai mano Vasyokas, jis net ateina į virtuvę burokėlių. 😂
Burokėlius perkelkite į kepimo indą ir užpilkite vandeniu.
Paruoškime marinatą. Tai yra būtent šio patiekalo „akcentas“.
Gilioje lėkštėje sumaišau: pusės apelsino (taip, apelsino) žievelę, išspaudžiu sultis iš pusės apelsino, įpilu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, druskos. Maišau. Jei norite, įpilkite juodųjų pipirų.
Kiekvieną runkelį sutepkite marinatu, kad jis patektų tarp kiekvieno gabaliuko. Supilkite likusį marinatą į formą.
Burokėlius uždengiu folija ir verdu iki 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje 40 minučių.Tai dar ne viskas!
1 iš 2
Patiekalas su burokėliais (vartykite nuotrauką, dar viena dešinėje)
Mes išimame burokėlius, nuimame foliją, supilame gautas sultis ir vėl 10-15 minučių orkaitėje, kol skystis išgaruoja.
Burokėlius patiekite su baltuoju padažu (receptą rasite žemiau esančiame vaizdo įraše) ir ryžiais. Skanaus!