Aštri agurkų mišrainė žiemai be kaitinimo, o pavyksta tobulai.

Receptai

Šį agurkų mišrainė žiemai patiks mėgstantiems aštresnį skonį. Bet aštrumas mano supratimu ganėtinai švelnus, gal net kiek saldžiarūgštis, todėl paragavus gaisras burnoje nekyla. Paruošiama tikrai labai lengvai ir svarbiausia nereikia kaitinti puode. Mūsų šeimos šis receptas buvo įvertintas 10 iš 10. Tad drąsiai mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

  • pjaustyti agurkai: 2 kilogramų
  • druska be jodo: 4 valgomųjų šaukštų
  • 9% actas: 1,5 stiklinės
  • cukrus: 600 gramų
  • aliejus: 7 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 galvučių
  • malta aitrioji paprika: 1 valgomojo šaukšto

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia agurkus supjaustome griežinėliais, beriame druską ir gerai išmaišius vėsesnėje virtuvės vietoje paliekame maždaug 5-6 valandoms.

2. Kartas nuo karto permaišome, kad atsirastu skysčių.

3. Marinatui sumaišome likusius produktus. Česnakus pjaustome griežinėliais.

4. Užpilame ant agurkų, gerai išmaišome ir paliekame 12 valandų, kartas nuo karto permaišydami.

5. Paskui lieka tik sudėti į paruoštus stiklainius ir nešti į rūsį.

6. Laukiame žiemos ir skanaujame!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
[gs-fb-comments]
Laisvadienis.lt