„Nusprendžiau šeimą palepinti ir iškepti šviežių bulvių kugelį. Sunku perteikti skonį, tačiau pavyko kažkas tokio – ir minkštas, ir purus. Drąsiai rašau sau 10 balų. Receptu dalinuosi su tais, kurie dar tik mokosi gaminti ir tais, kuriems receptų bei idėjų niekada nebus per daug“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: ~4 kg bulvių, ~0,5 l pieno, 2–3 svogūnų, bulvių prieskonių, pipirų ir druskos, šlakelio aliejaus (kepimo skardai sutepti).
Padažui: rūkytos šoninės, svogūno, grietinėlės, pipirų ir druskos (pagal skonį).
Bulves ir svogūnus sutarkavau (tiksliau vyras sutarkavo). Į tarkius supyliau virintą pieną, pagardinau prieskoniais, druska. Kepimo skardą sutepiau aliejumi ir supyliau paruoštus bulvių tarkius. Kepiau kugelį įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.
Padažui, susmulkinau šoninę ir svogūnus. Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus ir sviesto pakepinau svogūnus, sudėjau šoninės gabaliukus, pamaišant pakepiau, supyliau grietinėlę, pagardinau pipirais ir druska. Padažui pradėjus tirštėti, nukėliau nuo kaitros. Skanaus!